Instagram olakšava popularnim korisnicima monetizaciju

Instagram olakšava popularnim korisnicima monetizaciju

Foto: DepositPhotos

Instagram olakšava influencerima živote tako što po novom dobivaju pristup njegovim alatima za monetizaciju. Naime, širi se pristup dvjema mogućnostima koje će kreatorima sadržaja ponuditi više načina za zaradu.

Primjerice, Instagram sad dopušta za više od 50.000 inluencera diljem svijeta prodaju "znački" (eng. badges) tijekom prijenosa uživo. Tako nešto u testnoj je fazi od svibnja ove godine i naišlo je na dobar odaziv jer sve su strane zadovoljne.

Fanovi jer uz kupnju značke postaju vidljiviji tijekom prijenosa uživo, a kreatori sadržaja jer ostvaruju dodatnu i nezanemarivu zaradu. Stoga, oni koji nisu među 50.000 sretnika zasigurno jedva čekaju dobiti ovaj alat za monetizaciju. Posebno jer je maksimalna cijena po znački 5000 američkih dolara i jer Instagram ima akciju po kojoj će "pratiti" svaku prodaju. Dakle, ako netko proda značku za deset dolara, Instagram će na to dodati još deset. I tako u krug.

Nije to sve, postoji još jedan zanimljivi alat, a tiče se reklama kroz IGTV. Time se kreatorima sadržaja omogućava zaraditi dio prihoda pristiglih od oglasa, ali samo pod uvjetom da se radi o dužem videosadržaju. Detalja nema u smislu kolika mora biti duljina tog sadržaja jer ova testna faza zasad je limitirana na sevag nekoliko stotina američkih influencera.

Sve ovo Instagramov je pokušaj nadmetanja s YouTubeom, Twitchem i drugim platformama koje nude nešto slično već neko vrijeme pa na taj način privlače influencere k sebi te ih zadržavaju uz sebe. Ujedno, to smanjuje pritisak na influencere jer dosad su mogli zarađivati samo ako bi reklamirali neki brend putem svog profila, što može biti jako stresno i dugoročno podosta nesigurno.

S vremenom će Instagram uzimati dio prihoda, ali još nije navedeno kad i na koji točno način. No, tako nešto moglo se očekivati jer je logično.

Još iz kategorije

Mozilla priprema redizajn Firefoxa

Mozilla priprema redizajn Firefoxa

13.01.2021. komentiraj

Mozilla radi na osvježavanju dizajna Firefox internetskog preglednika i interno taj projekt naziva Photon. Nastavak je to prethodnog projekta, koji datira još iz studenoga 2017. i zvao se Proton. Dakle, tri godine se po pitanju bitnijih promjena dizajna nije ništa radilo. Stoga, vrijeme je.

Amazon Photos javlja se kao spasioc za pohranu vaših slika

Amazon Photos javlja se kao spasioc za pohranu vaših slika

11.01.2021. komentiraj

Google se prošle godine u studenome odlučio ukinuti Photos kakav poznajemo i limitirati ga na način da određene prednosti platforme više ne nudi besplatno. Tako nešto očito je odlučio iskoristiti Amazon kroz svoju Photos uslugu.

Mozilla s Firefox 85 donosi još poboljšanja za privatnost korisnika

Mozilla s Firefox 85 donosi još poboljšanja za privatnost korisnika

10.01.2021. komentiraj

Mozilla predstavlja Firefox 85 u siječnju 2021. i najznačajnija promjena svakako se tiče poboljšanja po pitanju privatnosti, izvedena kroz cache particije (client-side storage partinioning). Ova informacija netočno je interpretirana kao “mrežne particije” (network partitioning) zbog konfuzije nastale s privacy.partition.network mogućnosti koja nudi uključivanje ili isključivanje cache particije.