INFOGRAFIKA: Porast zlostavljanja na društvenim mrežama

INFOGRAFIKA: Porast zlostavljanja na društvenim mrežama

Foto: Pixabay

Kroz kampanju #StopHateForProfit, velike kompanije su tijekom ljeta prošle godine odlučile bojkotirati oglašavanje na Facebooku kako bi natjerali Marka Zuckerberga da postane odgovorniji i počne sankcionirati na adekvatan način one koji promoviraju mržnju, nasilje, diskriminaciju i netrpeljivost svake vrste. Za tako nešto imaju temelje...

Naime, 160 kompanija željelo je okrenuti pozornost prema zlostavljanju koje se na svakodnevnoj razini odvija na najvećoj društvenoj mreži svijeta.

Jer, čak 77 posto Amerikanaca tvrdi da je bilo zlostavljano na Facebooku i nijedna društvena mreža nije ni blizu po tom pitanju, odnosno, negativnom trendu. Primjerice, na Twitteru ih je to doživjelo oko 27 posto, Na YouTubeu 18 posto, na Instagramu njih 17 posto i na Redditu osam posto.

Upravo je Reddit jedini zabilježio pad po tom pitanju, godinu ranije bila je riječ o 11 posto Amerikanaca koji su ustvrdili kako ih je netko zlostavljao na ovaj ili onaj način tijekom boravka na toj platformi.

Još iz kategorije

Sigurnost na Internet postaje prioritet

Sigurnost na Internet postaje prioritet

16.09.2021.

Uslijed pandemije s povećanim boravkom i održavanjem nastave kod kuće, raste izloženost djece i mladih sve većem broju online rizika, što potvrđuju i relevantne organizacije koje se bave sigurnošću na internetu. Stoga je nužno preventivnim i edukativnim aktivnostima jačati digitalne kompetencije u području sigurnosti i zaštite u online svijetu kako djece i mladih, tako i roditelja te svih profesija koje rade s djecom i mladima i njihovim obiteljima - zaključak je okruglog stola na kojem se raspravljalo o izazovima digitalnog doba i kako zaštititi djecu od neželjenog sadržaja u online svijetu.

Globalni broj VPN preuzimanja do kraja godine će doseći milijardu

Globalni broj VPN preuzimanja do kraja godine će doseći milijardu

16.09.2021.

Virtualne privatne mreže (VPN) potreba su u ovim trenucima povećane želje za privatnosti i anonimnosti na globalnoj razini, a prema podacima koje nudi Finbold, preuzimanja (eng. download) ove vrste usluge dosegnut će milijardu do kraja ove godine!

Korisnici sve više koriste VPN-ove preko kojih se spajaju na internet

Korisnici sve više koriste VPN-ove preko kojih se spajaju na internet

14.09.2021.

Virtualne privatne mreže (VPN) potreba su u današnje vrijeme povećane želje za privatnosti i anonimnosti, a prema podacima koje nudi VPN Adoption Index i prezentira ih Atlas VPN, preuzimanja ove vrste usluge porasle su do 616 milijuna tijekom prve polovice ove godine.