INFOGRAFIKA: Porast zlostavljanja na društvenim mrežama

INFOGRAFIKA: Porast zlostavljanja na društvenim mrežama

Foto: Pixabay

Kroz kampanju #StopHateForProfit, velike kompanije su tijekom ljeta prošle godine odlučile bojkotirati oglašavanje na Facebooku kako bi natjerali Marka Zuckerberga da postane odgovorniji i počne sankcionirati na adekvatan način one koji promoviraju mržnju, nasilje, diskriminaciju i netrpeljivost svake vrste. Za tako nešto imaju temelje...

Naime, 160 kompanija željelo je okrenuti pozornost prema zlostavljanju koje se na svakodnevnoj razini odvija na najvećoj društvenoj mreži svijeta.

Jer, čak 77 posto Amerikanaca tvrdi da je bilo zlostavljano na Facebooku i nijedna društvena mreža nije ni blizu po tom pitanju, odnosno, negativnom trendu. Primjerice, na Twitteru ih je to doživjelo oko 27 posto, Na YouTubeu 18 posto, na Instagramu njih 17 posto i na Redditu osam posto.

Upravo je Reddit jedini zabilježio pad po tom pitanju, godinu ranije bila je riječ o 11 posto Amerikanaca koji su ustvrdili kako ih je netko zlostavljao na ovaj ili onaj način tijekom boravka na toj platformi.

Još iz kategorije

Starije generacije skloniji prijaviti cyber kriminal spram milenijalaca i generacije Z

Starije generacije skloniji prijaviti cyber kriminal spram milenijalaca i generacije Z

04.12.2021.

Predrasuda je da starije generacije imaju zadršku prema tehnologiji i da je ne razumiju, ali posljednje istraživanje pokazuje da su odgovorniji i skloniji učenju, posebno ako ih se usporedi s mlađim generacijama.

Zaštita od sofisticiranih softverskih napada

Zaštita od sofisticiranih softverskih napada

03.12.2021.

Prema Gartnerovoj analizi čak 45 posto organizacija diljem svijeta bit će pogođeno cyber napadom do 2025. U jeku napada na SolarWinds, koji je u obilježio 2021. godinu, raste potražnja za stručnjacima i rješenjima za zaštitu softverskog lanca opskrbe. Istaknuti igrač u tom području je ReversingLabs – njihov razvojni centar u Zagrebu gradi najnaprednija rješenja za suzbijanje zlonamjernog softvera (malwarea) i osiguranje softverskog lanca opskrbe.

Neograničena povezanost i zabava za bezbrižne blagdanske trenutke

Neograničena povezanost i zabava za bezbrižne blagdanske trenutke

02.12.2021.

Hrvatski Telekom ovog Božića svim svojim korisnicima donosi prigodne darove uz koje će biti povezani i moći uživati u raznim zabavim sadržajima sa svojim najmilijima. Svim korisnicima mobilnih usluga HT omogućava neograničeni Internet koji korisnici mogu aktivirati već danas kroz Moj Telekom aplikaciju te ga koristiti u razdoblju od 23. prosinca 2021. do 2. siječnja 2022. za sav nacionalni promet unutar RH.