INFOGRAFIKA: Najpopularnije platforme za influencere

INFOGRAFIKA: Najpopularnije platforme za influencere

Foto: DepositPhotos

Influenceri su najviše okrenuti Instagramu i to nije nikakva tajna, ali brojke koje je donio MediaKix to su potvrdile i službeno. Dakle, ta društvena mreža će onima koji žele u određenoj sferi širiti utjecaj biti prvi odabir.

Kad se žele profilirati marketinški, ili na bilo koji drugi način, influenceri će u 78 posto slučajeva podijeliti post na Instagramu, a u 73 posto slučajeva će na Instagram postaviti story. Tek nakon toga slijede druge platforme za takvu vrstu komunikacije s korisnicima kojima se obraćaju.

Pa tako YouTube jest izbor za njih 56 posto, samo dva posto više no što je Instagram Video. Dakle, Instagram na tri strane dobiva pažnju influencera. Po tom pitanju ne zaostaje ni Facebook, ali u manjoj mjeri. Naime, 23 posto influencera će postaviti post na Facebook, 22 posto njih video, a Facebook Live koristit će 14 posto influencera.

Klasični blog bira njih 26 posto, Twitter njih 18 posto, a na listu se uspio svrstati i sve popularniji Twitch s pet posto...

Još iz kategorije

Chrome premašio 70 posto udjela na tržištu internet preglednika

Chrome premašio 70 posto udjela na tržištu internet preglednika

09.07.2020. komentiraj

Chrome je uspio premašiti 70 posto udjela na tržištu web internetskih preglednika i na taj način srušiti rekord iz prošlog mjeseca, kad je bilo riječi o 69,2 posto. Ujedno, prvi je put taj internetski preglednik zabilježio udio na tržištu veći od 68 posto prije samo dva mjeseca, što znači da je aktualna kriza pomogla Chromeu da sruši osobne rekorde te pridobije još pokojeg korisnika, otkriva Netmarketshare u svom izvještaju.

Facebook priznao ponovno curenje podataka korisnika

Facebook priznao ponovno curenje podataka korisnika

08.07.2020. komentiraj

Facebook se još jednom našao u centru skandala jer priznali su iz kompanije dijeljenje privatnih informacija neaktivnih korisnika aplikacije “treće strane” duže no što su smjeli. To je priznanje stiglo na službenom blogu i još jednom usmjerilo pažnju prema Marku Zuckerbergu i njegovoj kreaciji.

Samouništavajuće poruke za sve chatove su sad dostupne i u Hrvatskoj

Samouništavajuće poruke za sve chatove su sad dostupne i u Hrvatskoj

07.07.2020. komentiraj

Rakuten Viber najavio je skorašnje uvođenje samouništavajućih poruka u sve oblike chata. Ta je vrsta poruka dosada bila dostupna samo u tajnim chatovima, a uskoro će je korisnici moći koristiti u svim oblicima chata. Jednostavno će postaviti željeno vrijeme nakon kojeg će se poruka sama izbrisati, i to nebitno radi li se o tekstu, fotografiji, video ili drugoj vrsti datoteke.