INFOGRAFIKA: Danas se najviše informiramo putem mobitela

INFOGRAFIKA: Danas se najviše informiramo putem mobitela

Foto: Fotolia

Pametni uređaji počeli su dominirati svijetom medija, što se može vidjeti po načinu koji većina publike bira kako bi se informirala o onome što ih zanima. Pa tako mlađe generacije pristupaju tim modernijim platformama, a starije i dalje gledaju televiziju, kupuju tiskane medije i slušaju radio.

Prema istraživanju centra Pew Research, 71 posto onih iz dobne skupine 18-29 i 67 posto onih iz dobne skupine 30-49 informiraju se uz pomoć pametnih uređaja kao što su računala, pametni telefoni i tableti. Istovremeno, TV, radio i tiskani mediji u strelovitom su padu jer čine do 25 posto.

Samim time, tijekom godina koje dolaze, situacija će se za tradicionalne medije dodatno pogoršati. Ali, dok se to ne dogodi, imat će primat kod onih između 50 i 64 godine starosti, kao i kod onih starijih. Za njih su tradicionalni mediji još uvijek najrelevantniji izvor informiranja.

Istraživanje se odnosi na Sjedinjene Američke Države i trajalo je od 31. kolovoza do 7. rujna prošle godine.

Još iz kategorije

Neograničena povezanost i zabava za bezbrižne blagdanske trenutke

Neograničena povezanost i zabava za bezbrižne blagdanske trenutke

02.12.2021.

Hrvatski Telekom ovog Božića svim svojim korisnicima donosi prigodne darove uz koje će biti povezani i moći uživati u raznim zabavim sadržajima sa svojim najmilijima. Svim korisnicima mobilnih usluga HT omogućava neograničeni Internet koji korisnici mogu aktivirati već danas kroz Moj Telekom aplikaciju te ga koristiti u razdoblju od 23. prosinca 2021. do 2. siječnja 2022. za sav nacionalni promet unutar RH.

Microsoft, Cloudflare i Google imaju najviše muka sa spamom

Microsoft, Cloudflare i Google imaju najviše muka sa spamom

01.12.2021.

Spam je pošast koja postoji otkako postoji interneta, ali neki od poslužitelja internetskih usluga mogu se „pohvaliti“ da im on stvara više problema nego drugima. U prvom redu, riječ je o Microsoftu, Cloudflareu i Googleu.

Slanje novca putem aplikacije PostCash

Slanje novca putem aplikacije PostCash

01.12.2021.

Hrvatska pošta uvela je u ožujku mobilnu aplikaciju PostCash za slanje novca u Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Crnu Goru, a od sada je moguće uz pomoć aplikacije slati novac i primateljima u Hrvatskoj u poštanske urede. Za slanje novca korisnici trebaju preuzeti aplikaciju na Google Playu ili AppStoreu, registrirati se, digitalno spremiti podatke o bankovnoj kartici i odabrati komu šalju novac, koji primatelj može podići već za 30 minuta.