Hakeri sve češće probijaju zaštitu kriptomjenjačnica

Hakeri sve češće probijaju zaštitu kriptomjenjačnica

Foto: DepositPhotos

Hakeri su se uspjeli infiltrirati na osobne račune oko 6000 korisnika Coinbasea na način da su iskoristili ranjivost u sustavu dvostruke verifikacije te platforme, navodi Bleeping Computer. Riječ je o jednoj od najvećih mjenjačnica i općenito platformi za poslovanje kriptovalutama pa je, logično, jako “odzvonila” ova informacija.

Iz Coinbasea su priznali da je došlo do problema i da su bili suočeni s phishing kampanjom povećeg intenziteta. A kad se kaže tako nešto, krivnja se automatski svali na korisnike koji nisu bili pažljivi pri baratanju osobnim informacijama.

Jer, phishing funkcionira na način da kroz poruku ili bilo koju drugu metodu zavara osobu da predstavlja legitimnu web stranicu ili pojedinca pa u trenucima kad žrtva povjeruje tako nešto, ostavlja osobne podatke i nakon toga nema povratka. Primjerice, u ovom su slučaju hakeri vrlo vjerojatno oponašali Coinbase početnu stranicu za prijavu i kad su korisnici željeli pristupiti računima, zapravo su ostavili vrijedne informacije hakerima.

Najčešće se to postigne slanjem e-mail poruka u kojima korisnika upozoravaju da im se račun nalazi u problemima pa moraju promijeniti lozinki, s tim da prvotno upiše onu koju trenutno koristi. Ukratko, načina za prevaru ima podosta i njihov cilj uvijek je identičan.

Kako navodi Coinbase, ovaj put se čak koristila ranjivost u njegovu SMS Account Recovery procesu, što je podosta zabrinjavajuće jer trebalo bit se raditi o provjerenoj i neprobojnoj metodi zaštite.

Iz svih ovih razloga, prije pojavljivanja informacije o iskorištavanju propusta, Coinbase je zatražio od čak 125.000 korisnika da su im se postavke dvostruke verifikacije promijenili. Iako je to sad teško povjerovati, tad se takav potez objasnio kao greška.

Kako god, Coinbase se obvezao nadoknaditi štetu svima koji su je doživjeli i tako nešto svakako treba podzraviti.

Još iz kategorije

Mozilla Firefox stigao u Windows Store

Mozilla Firefox stigao u Windows Store

08.12.2021.

Mozilla je 9. studenoga napokon uvrstila Firefox internetski preglednik u Microsoft Store, što ga čini prvom alternativom za Edge unutar te trgovine. Možda su se u Microsoftu na to odlučili jer je njihov Edge učvrstio poziciju ispred Firefoxa na tržištu.

Aircash uskoro uvodi i Google Pay i Apple Pay

Aircash uskoro uvodi i Google Pay i Apple Pay

08.12.2021.

Mastercard cilja na populaciju koju i mi gađamo, a to su dinamičniji i inovativniji ljudi, koji su spremni na prihvaćanje novih tehnologija. Isto tako, oboje smo poprilično fokusirani na sport što nam je još jedna zajednička točka, ističe za ICTbusiness.info osnivač Aircasha Hrvoje Ćosić.

Google testira jednostavniji način pretraživanja datoteka unutar Drivea

Google testira jednostavniji način pretraživanja datoteka unutar Drivea

08.12.2021.

Napredniji korisnici Google Drivea vjerojatno su primijetili da njegova tražilica i nije od velike pomoći jer prečesto daje cijeli niz rezultata koji nemaju u konačnici baš nikakvu težinu u potrazi za konkretnom datotekom. I to će se uskoro promijeniti...