IZNIMNO DOSTIGNUĆE

Google One premašio stotinu milijuna pretplatnika

Google One premašio stotinu milijuna pretplatnika

Google One je premašio stotinu milijuna pretplatnika i u tehnološkom su divu odlučili pohvaliti se time, ali i najaviti novitete koje korisnici mogu očekivati.

"Radujemo se razvijati na ovim temeljima s novim AI Premium Planom koji nudi AI značajke poput Gemini Advanced, plus Gemini u Gmailu, Docsu, plus... više dolazi uskoro," napisao je Sundar Pichai, izvršni direktor (CEO) Googlea i Alphabeta, 9. veljače u objavi na X-u, nekadašnjem Twitteru.

Pretplata na Google One nudi članovima pohranu u cloudu i sigurnosno kopiranje uređaja, značajke sigurnosti na mreži poput VPN-a i izvješća o dark webu te druge pogodnosti poput značajki uređivanja Google Photos i Google Play Store nagrada.

Pichaijeva najava dolazi dan nakon što je kompanija predstavila novi Google One AI Premium Plan koji uključuje sve pogodnosti Google One Premium Plana i dodaje pristup Gemini Advanced, novom chatbotu koji korisnicima omogućava pristup najvećem umjetnom inteligencijom (AI) modelu, Ultra 1.0.

Osim toga, pretplatnici će uskoro na taj novi plan od 19,99 dolara mjesečno doboti mogućnost koristiti Gemini u Google aplikacijama kao Gmail, Docs, Slides i Sheets.

Pokretanje Googleove pretplate za chatbot slijedi nevjerojatan uspjeh OpenAI-jevog ChatGPT Plusa. OpenAI je vidio porast potražnje za pretplatom tako brzo da nije mogao zadovoljiti potražnju. Također, Microsoft bilježi porast pretplata za svoj AI chatbot i on je toliki da se očekuju prihodi od desetak milijardi dolara do 2026. Sve zahvaljujući Microsoft 365 Copilot AI za Office aplikacije.

Dakle, trend rasta popularnosti umjetne inteligencije ne jenjava i velike kompanije žele to iskoristiti na najbolji mogući način.