Google Maps dobiva novi sloj koji pokazuje aktualne požare

Google Maps dobiva novi sloj koji pokazuje aktualne požare

Foto: DepositPhotos

U svijetu kroz ovu godinu, nažalost, nije nedostajalo opasnih vremenskih događaja pa se ažuriranje informacija o neposrednoj okolini čini kao najbolji način da ljudi ostanu sigurni. Google je stoga baš na tu temu održao godišnji događaj Search On te naveo da Maps dobivaju novi način zaštite tijekom sezone požara.

Nadovezujući se na prošlogodišnja područja požara, Google dodaje novi sloj u Maps, osmišljen tako da uključuje podatke o svim tekućim požarima na datom području. Nakon što je značajka aktivna, moguće je kliknuti na aktivni požar za pregled svih dostupnih informacija, uključujući lokalne resurse poput web stranica za hitne slučajeve i telefonskih brojeva, kao i pojedinosti o tome kada i kako bi trebalo napustiti područje.

Ta je promjena veliko poboljšanje funkcije tzv. granica, koja je dala kontekst samo po jednom požaru, a ne više požara koji mogu gorjeti u istom području. Zasad se to odnosi na Sjedinjene Američke Države, koje imaju probleme s požarima u posljednje vrijeme, no svakako da će biti izvedena i za druge dijelova svijeta koji muku muče s ovom pošasti.

Osim informacija o evakuaciji i hitnim slučajevima, Google će ažurirati popis svakog požara sadržajem sprečavanja i spaljenih hektara, označavajući vrijeme svakog ažuriranja kako bi sve bilo dostupno na vrijeme. Naravno, korisnik pritom mora biti povezan na internet jer inače neće moći dobiti potrebne informacije.

Ujedno, ovaj je dodatak posljednji u Googleovom obnovljenom fokusu na sigurnost od požara. Prošlog je mjeseca kompanija najavila AQI infografiku za Nest Hub, namijenjenu prikazu statistike kvalitete zraka prije napuštanja domova.

Budući da je sigurnost korisnika toliko važna, Google ne gubi vrijeme u donošenju ovog noviteta korisnicima. On dolazi na Android globalno, a lansiranje za iOS i desktop računala planirano je do kraja listopada.

Još iz kategorije

Facebook nastavlja sa širenjem interoperabilnosti između Instagrama i Messengera

Facebook nastavlja sa širenjem interoperabilnosti između Instagrama i Messengera

21.10.2021.

Facebook nastavlja s podosta hvalevrijednim naporima u smislu poboljšanja interoperabilnosti između Instagrama i Messengera. Konkretnije, gigant na tržištu društvenih mreža dodao je nove značajke za grupne razgovore na različitim platformama i time će svakako korisnicima olakšati međusobnu komunikaciju. Pritom se misli ponajprije i na poslovni segment, odnosno, brendove, influensere...

Hakeri sve češće probijaju zaštitu kriptomjenjačnica

Hakeri sve češće probijaju zaštitu kriptomjenjačnica

20.10.2021.

Hakeri su se uspjeli infiltrirati na osobne račune oko 6000 korisnika Coinbasea na način da su iskoristili ranjivost u sustavu dvostruke verifikacije te platforme, navodi Bleeping Computer. Riječ je o jednoj od najvećih mjenjačnica i općenito platformi za poslovanje kriptovalutama pa je, logično, jako “odzvonila” ova informacija.

Firefox na Androidu će automatski popunjavati pristupne podatke na sve vaše aplikacije

Firefox na Androidu će automatski popunjavati pristupne podatke na sve vaše aplikacije

20.10.2021.

Mozilla je pripremila novo iznenađenje za korisnike Firefoxa u vidu lakšeg i sigurnijeg načina prijave na aplikacije unutar Android okruženja. Time ide u smjeru Google Chromea, što nije loše već upravo suprotno - sjajno.