Firefox na Androidu će automatski popunjavati pristupne podatke na sve vaše aplikacije

Firefox na Androidu će automatski popunjavati pristupne podatke na sve vaše aplikacije

Mozilla je pripremila novo iznenađenje za korisnike Firefoxa u vidu lakšeg i sigurnijeg načina prijave na aplikacije unutar Android okruženja. Time ide u smjeru Google Chromea, što nije loše već upravo suprotno - sjajno.

Riječ je o mogućnosti automatskog popunjavanja pristupnih podataka, kao i njihovo pohranjivanje, za Android aplikacije pri korištenju Firefoxa. Moguće je i pristupati im uz skeniranje otiska prstiju ili lica, što dodatno otvara cijeli niz mogućnosti korisnicima.

Iako Firefox već otprije ima Lockbox za pohranu povjerljivih podataka korisnika, nikad to rješenje nije bilo izvedeno na tako jednostavan način kao što Google nudi u svom Chrome internetskom pregledniku. No, s ovom nadopunom, Firefox se približio u potpunosti velikom i bitno dominantnijem konkurentu, posebno kad se radi o Android operativnom sustavu.

Dakle, odsad korisnici mogu pri kreiranju aplikacije za Android uređaj, automatski dodati novu lozinku i pohraniti je direktno u Firefox browser, a najbolje od svega jest to da će se ona pospremiti na mobilnom uređaju i računalu. Sve što treba jest sinkronizirati browsere, što se postiže jednostavnom prijavom na postojeći Firefox korisnički račun. Brzo i jednostavno - ono što je nedostajalo Mozilli da napravi istinski dobar i konkurentan proizvod.

Kad korisnici učine to što se traži, pohrane lozinke, mogu jednostavno i automatski pristupati svakoj aplikaciji na kojoj su registrirani i koju su povezali s Firefoxom. Bilo da se radi o Twitteru, Instagramu, Facebooku... Već se to moglo vidjeti na Chromeu, koji "vuče" lozinke iz aplikacije pa korisnika i kroz browser pita želi li se automatski uz te podatke prijaviti na aplikaciju unutar Chromea.

Velika prednost za Firefox je uvođenje biometrijskih podataka i korisnici bi to mogli prepoznati, bez obzira što u mobilnom svijetu i nisu skloni Firefoxu pa ga koristi aktivno tek oko jedan posto postojećih.

Kako god, ovo može biti samo dodatni plus za Mozillu, a koliko će uspjeha postići, doznat ćemo kroz vrijeme. Naime, sve skupa stiglo je s Firefox 93 nadopunom 5. listopada pa je još uvijek u povojima...

Još iz kategorije

Mozilla Firefox stigao u Windows Store

Mozilla Firefox stigao u Windows Store

08.12.2021.

Mozilla je 9. studenoga napokon uvrstila Firefox internetski preglednik u Microsoft Store, što ga čini prvom alternativom za Edge unutar te trgovine. Možda su se u Microsoftu na to odlučili jer je njihov Edge učvrstio poziciju ispred Firefoxa na tržištu.

Aircash uskoro uvodi i Google Pay i Apple Pay

Aircash uskoro uvodi i Google Pay i Apple Pay

08.12.2021.

Mastercard cilja na populaciju koju i mi gađamo, a to su dinamičniji i inovativniji ljudi, koji su spremni na prihvaćanje novih tehnologija. Isto tako, oboje smo poprilično fokusirani na sport što nam je još jedna zajednička točka, ističe za ICTbusiness.info osnivač Aircasha Hrvoje Ćosić.

Google testira jednostavniji način pretraživanja datoteka unutar Drivea

Google testira jednostavniji način pretraživanja datoteka unutar Drivea

08.12.2021.

Napredniji korisnici Google Drivea vjerojatno su primijetili da njegova tražilica i nije od velike pomoći jer prečesto daje cijeli niz rezultata koji nemaju u konačnici baš nikakvu težinu u potrazi za konkretnom datotekom. I to će se uskoro promijeniti...