Facebookov Workplace premašio 5 milijuna plaćenih pretplatnika, stiže Workplace Rooms

Facebookov Workplace premašio 5 milijuna plaćenih pretplatnika, stiže Workplace Rooms

Facebook se može pohvaliti činjenicom da je njegov Workplace premašio pet milijuna pretplatnika, što lansiranje Workplace Rooms čini još atraktivnijim i može doprinijeti rastu broja korisnika koji plaćaju uslugu.

Ono što se kroz Workplace Rooms nudi jesu nadopune u video sadržaju koji se emitira uživo, kao i dodaci vezani za Oculus for Business, kao i za Portal uređaje. Dakle, noviteta ne nedostaje, platforma ide prema naprijed i Facebook uistinu može biti sretan još jednim uspješnim proizvodom.

Naravno, rastu pomaže pandemija koronavirusa, koja je zatočila milijarde ljudi diljem svijeta pa su primorani raditi od kuće, što njihove organizacije tjera ponuditi rješenja koja bi olakšala rad na daljinu. Samim time, ne čudi što je još u listopadu prošle godine Worplace imao tri milijuna korisnika, gotovo dvostruko manje no u ovim trenucima.

Sama platforma lansirana je još prije četiri godine i nekako je vizionarska jer lideri Facebooka prognozirali su da će u godinama koje dolaze rad na daljinu postati nešto potpuno normalno. Samim time, željeli su omogućiti rješenja koja će ponuditi što je moguće praktičniji rad u tom smjeru.

I da bi se izdvajao od ostalih sličnih aplikacija, poput Trelloa i Slacka, Facebook promiče vrijednost Workplacea za one koji ne rade u klasičnim uredima. Tako u kompaniji navode da na telefonu ili tabletu njihovo rješenje može pomoći svim tipovima radnika, a posebno onima koji su u stalnom pokretu.

Potpredsjednik Workplacea Julien Codorniou je naglasio u više navrata da svi koji znaju koristiti Facebook već sada znaju kako koristiti Workplace. Dodao je i da je ta platforma namijenjena svima, "od direktora do radnika u tvornici i konobara".

Ali, nije besplatna... Osim standardne verzije koja ne nudi sve mogućnosti. Ona naprednija (Advanced) košta četiri američka dolara mjesečno po osobi, a ona najnaprednija (Enterprise) osam dolara mjesečno po osobi...

Još iz kategorije

Proglašenje pobjedničkih radova ovogodišnjeg EDIT CodeSchool-a

Proglašenje pobjedničkih radova ovogodišnjeg EDIT CodeSchool-a

01.07.2020. komentiraj

Vrijeme pandemije korona virusa, uz sve restriktivne mjere koje nam ono donosi, posebno je, između ostalim, teško palo i onim najranjivijima – djeci. Konkretno učenicima. Nesigurnosti vezane ne samo za njihov svijet već i svijet njihovih roditelja im sigurno nisu bile od pomoći prilikom savladavanja gradiva u „novom normalnom“, odnosno online nastavi.

Bečka knjižnica otvorila digitalnu čitaonicu želja

Bečka knjižnica otvorila digitalnu čitaonicu želja

01.07.2020. komentiraj

Mjere zatvaranja koje su donesene uslijed pandemije koronavirusa jasno su pokazale koliko je važan razvoj digitalizacije. Stoga je i Bečka knjižnica, koja se nalazi u bečkoj gradskoj vijećnici, i nakon popuštanja mjera za borbu protiv trenutne pandemije odlučila nastaviti digitalizaciju svoje knjižnične građe – prvenstveno s namjerom da austrijskim znanstvenicama i znanstvenicima omogući online pristup dokumentima koji su im potrebni za njihova istraživanja.

Nova online platforma za TV profesionalce kreće u kolovozu

Nova online platforma za TV profesionalce kreće u kolovozu

30.06.2020. komentiraj

Nova online platforma za profesionalce iz TV industrije, NEM Network, kreće s aktivnostima 19. kolovoza 2020. godine. Online ekstenzija omiljenih NEM-a Dubrovnik i NEM-a Zagreb osmišljena je kao njihovo virtualno izdanje koje obuhvaća sve postojeće elemente događanja i zadovoljava interese svih aktera TV industrije. Kao i na NEM događanjima, na NEM Network platformi moći će se čuti rasprave, ali i razgovarati s vodećim stručnjacima o najnovijim trendovima u TV industriji, družiti se s potencijalnim poslovnim partnerima, prezentirati tvrtku ili proizvode ciljanoj skupini i gledati najnovije sadržaje na ekskluzivnim screeninzima.