Facebook u 2020. dosegao 2,8 milijardi korisnika

Facebook u 2020. dosegao 2,8 milijardi korisnika

Foto: DepositPhotos

Društvene mreže odigrale su veliku ulogu tijekom pandemije koronavirusa i bile jedno od glavnih sredstava za komunikaciju, ako ne i glavno. U cijeloj toj situaciji, naravno, najkorišteniji je bio Facebook, zajedno sa svim pripadajućim mu platformama - Instagram, Messenger i WhatsApp.

Ali, kad gledamo baš Facebook kao društvenu mrežu, možemo vidjeti da je u 2020. uspio stići do 2,8 milijardi aktivnih korisnika mjesečno i do prihoda od 85,9 milijardi američkih dolara, što je rast od 20 posto u odnosu na 2019. Dakle, cijeli onaj pokret najvećih kompanija koje su se prestale oglašavati na Facebooku apsolutno nimalo nije naštetio toj društvenoj mreži.

Kako pokazuje Buy Share u daljnjoj analizi, Facebook najviše aktivnih korisnika ima u Indiji - 320 milijuna. Slijede Sjedinjene Američke Države s njih 190 milijuna, Indonezija sa 140 milijuna, Brazil sa 130 milijuna, Meksiko ih ima 93 milijuna, Filipini 83 milijuna... Da Kinezi imaju pristup Facebooku tad bi se brojka aktivnih korisnika zasigurno povećala za pola milijarde do milijardu na mjesečnoj razini.

Kroz sve te pokazatelje vidi se da je na godišnjoj razini Facebook dobio čak 300 milijuna novih korisnika, što je u trenucima kad se činilo da je dosegnut vrhunac te društvene mreže itekako značajna brojka. I daje do znanja da prostora za rast itekako ima, posebno u zemljama koje su donedavno bile slabo razvijene i u zemljama koje se tek razvijaju.

Stoga, otpisivati Facebook u bilo kojoj varijanti iznimno je krivo, a u poslovnom smislu i štetno. To što pokoji tinejdžer napušta platformu ništa ne znači u konačnici, kao što nije značilo ni kad su je napustili najbogatiji, kao što, nažalost, nije previše značilo ni kad su u Australiji blokirane objave svih tamošnjih medija.

Mark Zuckerberg stvorio je giganta koji ovisi o malo kome. Barem u kratkoročnom smislu.

Još iz kategorije

Svakog dana pošalje se preko 3 milijarde spoof mailova

Svakog dana pošalje se preko 3 milijarde spoof mailova

12.04.2021.

Internetske prevare nisu rijetkost, u današnje se vrijeme pojavljuju češće nego ikad prije, a i sve su lukavije iz dana u dan. Neke od njih su one putem e-mail poruka, a odvijaju se na način da kopiraju domene nekih provjerenih i velikih kompanija i web stranica pa ako netko “nasjedne”, misija je obavljena. I svakog dana šalje ih se nekoliko milijardi!

Najboljih 5 besplatnih password managera za Android

Najboljih 5 besplatnih password managera za Android

11.04.2021.

Upravitelji lozinkama ili password manageri nemalom se broju ljudi čini kao komplicirana stvar na koju ne vole gubiti vrijeme, ali njihovo korištenje sigurnije je od nekorištenja, bez obzira na predodžbu. Jer, oni brižno čuvaju sve korisničke račune i nude sigurnost gdje god se nalazili. Ali, kao i sa svim ostalim, treba paziti koje koristiti.

SAD i Njemačka kontroliraju 58 posto svih Ethereum čvorova na svijetu

SAD i Njemačka kontroliraju 58 posto svih Ethereum čvorova na svijetu

11.04.2021.

Ethereum mreža nastavlja rasti na globalnoj razini, ali čini se da je koncentrirana u svega nekoliko odabranih regija na svijetu. Konkretnije, 58,08 posto čvorova (eng. nodes) od njih ukupno 6806 nalaze se u Sjedinjenim Američkim Državama i Njemačkoj.