Dell donosi savjete za bezbrižniju blagdansku online kupovinu

Dell donosi savjete za bezbrižniju blagdansku online kupovinu

Foto: DepositPhotos

Već neko vrijeme internetsko trgovanje je u porastu i postaje sve popularniji način kupovine raznih proizvoda. Ipak, mnogi i dalje nemaju dovoljno povjerenja u internetsku kupovinu jer smatraju da nije dovoljno sigurna. Stoga je tvrtka Dell povodom nadolazećih blagdana ponudila savjete kako osigurati svoje podatke, ali i poboljšati rad svog računala kako bi vas što bolje i dulje služilo.

Bliže se blagdani, a s njima i razdoblje darivanja vaših najdražih. Zato je tvrtka Dell korisnicima pružila savjete kako možete obaviti sigurnu online kupnju, zaštititi podatke i produžiti vijek trajanja vaših elektroničkih uređaja, bilo da se radi o onima koje već koristite ili novome uređaju koji čeka ispod božićnog drvca. Tijekom online kupnje trebate biti oprezni, a kako bi kupnja bila što sigurnija, mogu vam pomoći sljedeći savjeti obavezno koristite sigurnu web stranicu gledajući URL (https://), nastojte koristiti stranice poznatih brendova s kojima ste se već susreli i kojima vjerujete, izbjegavajte kupnju na javnim računalima i javnom Wi-Fi-ju jer mogu sadržavati viruse i nisu zaštićeni, provjerite imate li jaku lozinku ili šifru, koja se sastoji od brojeva, slova i posebnih znakova, nikada nemojte ponovno koristiti ili reciklirati lozinke te koristite višestruku provjeru autentičnosti kad god je to moguće, nikada ne klikajte na sumnjive linkove.

Ako imate novo računalo, jedan od prvih koraka koje želite napraviti jest uklanjanje podataka sa starog uređaja i njihovo premještanje na novi. Neka računala već imaju softver za uklanjanje podataka. Za Dell računala, mnogi modeli uključuju značajku Dell Data Wipe upravo za tu svrhu. Ako vaše računalo nema softver za brisanje tvrdog diska, Dell vam nudi nekoliko rješenja tog problema. Jedna od opcija je Dell Migrate, usluga koja olakšava premještanje važnih datoteka sa vašeg starog računala na vaše novo Dell računalo, a također vam može pomoći da uklonite sve privatne podatke sa starijeg uređaja.

Pitate se što učiniti sa starim računalom nakon što uklonite svoje datoteke? Uređaje koji su izvan upotrebe tvrtka Dell vidi kao na vrijedan resurs koji se može obnoviti, ponovno koristiti ili reciklirati. Dell vjeruje u održavanje materijala u optjecaju i izvan odlagališta, pokrećući poboljšanja održivosti diljem svijeta. Materijale je moguće održavati u optjecaju i izvan odlagališta, potičući održivost diljem svijeta. Jedna od misli vodilja tvrtke Dell jest stajalište da je svačija odgovornost zaštititi naš planet što je više moguće te svi možemo i trebamo sudjelovati u tome. Ako je vaše računalo starije ili više ne radi, globalna usluga povrata Return to Dell nudi besplatno recikliranje, čak i pokrivanje troškova dostave.

U predblagdansko vrijeme mnogi putuju svojim bližnjima s kojima žele provesti, prema mnogima, najljepše doba godine. Ako je putovanje dugotrajno, znate da je najbolji suputnik vaš laptop te je stoga važno osigurati što duže trajanje baterije. Dell predlaže nekoliko savjeta kako bi vaš suputnik ostao „budan“ što dulje razdoblje i to isključite uređaj prije nego ga stavite u torbu za prijenosno računalo ili drugi zatvoreni prostor, uvijek koristite originalni AC adapter koji ste dobili uz prijenosno računalo. Nemojte koristiti AC adaptere ili baterije trećih strana, smanjite svjetlinu zaslona, smanjite količinu otvorenih programa, izbjegavajte izlaganje ekstremnim temperaturama te ako je računalo izloženo ekstremno niskim ili visokim temperaturama, pričekajte da dođe na normalnu temperaturu prije upotrebe i prije punjenja.

Još iz kategorije

Najviše otkupnine za ransomware plaćaju Japan i Nizozemska

Najviše otkupnine za ransomware plaćaju Japan i Nizozemska

26.06.2022.

Kibernetički kriminalci iznimno su skloni korištenju ransomware metoda napada na žrtve jer ukoliko su uspješne, mogu jako unosno naplatiti vraćanje podataka. Jer, poanta ovog napada jest oteti važne informacije vlasniku uređaja, kriptirati ih i ponuditi natrag uz određenu otkupninu.

Najpopularnije kriptoaplikacije u Europi su KuCoin i MetaMask

Najpopularnije kriptoaplikacije u Europi su KuCoin i MetaMask

25.06.2022.

Tržište kriptovaluta raste konstantno proteklih nekoliko godina, bez obzira što njihova pojedinačna vrijednost ponekad pada. Posebno se to moglo vidjeti na situaciji u Europi tijekom prošle godine, ali i prvog kvartala ove godine, što je omogućilo velik napredak dvjema specijaliziranim aplikacijama - KuCoin i MetaMask.

54 posto uspješnih phishing napada završi krađom podataka klijenata

54 posto uspješnih phishing napada završi krađom podataka klijenata

24.06.2022.

Nisu svi kibernetički napadi uspješni, ali oni koji jesu, ostavljaju iza sebe katastrofalne posljedice, kako za organizaciju, tako i za njene klijente. A jedna od takvih metoda napada s razornim posljedicama svakako je phishing.