Amazon Photos javlja se kao spasioc za pohranu vaših slika

Amazon Photos javlja se kao spasioc za pohranu vaših slika

Foto: DepositPhotos

Google se prošle godine u studenome odlučio ukinuti Photos kakav poznajemo i limitirati ga na način da određene prednosti platforme više ne nudi besplatno. Tako nešto očito je odlučio iskoristiti Amazon kroz svoju Photos uslugu.

Ne jer je nudi besplatno, daleko od toga. Nudi je jeftinije i napokon se može nametnuti na pravi način. Jer, obzirom da iOS i Android operativni sustavi imaju unaprijed postavljenu cloud uslugu, Amazon Photos se teško uspijevao probiti "na scenu", bez obzira što postoji od 2014. i bez obzira što je dio jedne od najmoćnijih kompanija svijeta.

Usluge te platforme mogu koristiti svi s Amazon računom, ali bez Amazon Prime pretplate, limitiran je na 5GB. Ukoliko osoba ima Prime korisnički račun, imat će neograničenu mogućnost pohrane fotografija. Nažalost, što se video sadržaja tiče, čak i s pretplatom ostaje limit od 5GB.

U ovom trenutku, Apple za iCloud daje 5GB, a Google 15GB besplatno. Samo, treba imati na umu da kod Googlea to uključuje Gmail i Gdrive, pa se vrlo brzo taj kapacitet može popuniti. Cijena za stotinu gigabajta iznosi mjesečno 1,99 dolara ili 16 kuna, identično kao što nudi Google. No, Amazon Photos ima jednu prednost...

Dok Google preskače 1TB u ponudi i odmah se prebacuje na 2TB za 79 kuna mjesečno, Amazon Photos nudi 1TB i to za 49 kuna. Istovremeno, nudi i za deset kuna jeftinije mjesečno prostor za pohranu od 2TB no što nudi Google. Odnosno, riječ je o 11,99 dolara u odnosu na 12,99 dolara - za Hrvatsku. Apple je nešto skuplji pa tako 50GB ide za 7,99 kuna mjesečno, 200GB za 24,99 i 2TB za 79,99. Kao što je vidljivo, ni Apple nema 1TB u ponudi.

Također, Amazon Photos ima vrlo jednostavan način backupa, praktičan je i kao takav se može napokon nametnuti. Vrijedi ga isprobati, u svakom slučaju. Posebno sad kad se bliži 1. lipnja i konačno ukidanje potpuno besplatne Google Photos usluge...

Još iz kategorije

Google najavio mogućnost direktnog snimanja priloga iz Gmaila u Google Photos

Google najavio mogućnost direktnog snimanja priloga iz Gmaila u Google Photos

18.06.2021.

Google se poigraos Gmailom i Photos pa uvrstio jednu zanimljivu mogućnost za korisnike, koju će otkriti u trenutku kad prime e-mail poruku s privitkom. Naime, po novom će ga moći direktno pospremiti na Photos.

Online navike potaknute pandemijom u budućnosti će postati norma

Online navike potaknute pandemijom u budućnosti će postati norma

18.06.2021.

Prelazak na online upravljanje ključnim elementima svakodnevnog života potaknuto globalnom pandemijom Covid-19 ostat će realnost za ljude širom svijeta dugo nakon što pandemija prođe, predviđa opsežan novi Ericssonov izvještaj o korisnicima.

Huaweijev centar pokazao 12 ključnih elemenata za kibernetičku sigurnost

Huaweijev centar pokazao 12 ključnih elemenata za kibernetičku sigurnost

17.06.2021.

Nakon što je otvorio sedmi po redu, a ujedno i najveći, globalni centar za kibernetičku sigurnost i zaštitu privatnosti u Kini, Huawei ga je po prvi puta predstavio javnosti. Na virtualnom eventu prikazano je 12 ključnih elemenata kojima Huawei jamči najveću moguću razinu sigurnosti te transparentnost sustava.