Aircash na europskoj konferencija o digitalnim plaćanjima koja je pokazala smjer razvoja industrije

Aircash na europskoj konferencija o digitalnim plaćanjima koja je pokazala smjer razvoja industrije

Vodeće udruženje za digitalna plaćanja u EU (The European Digital Payments Industry Alliance – EDPIA) jučer poslijepodne u Bruxellesu je na konferenciji Transformacija digitalnih plaćanja: Bolji uvjeti za građane (Payments Transformed: A Better Deal for Citizens) okupilo najvažnije predstavnike financijske industrije i europskih krovnih politika s ciljem razvoja jedinstvenog tržišta digitalnih plaćanja na razini cijele Europske Unije.

Konferencija je održana na vrhunskoj europskoj razini, a na njoj su sudjelovali brojni predstavnici eminentnih europskih kompanija i europski povjerenici: Paolo Gentiloni (europski povjerenik za ekonomiju), Thierry Breton  (europski povjerenik za unutarnje tržište), Paolo Bertoluzzo (Nexi Group CEO), Bo Nilsson (član Uprave Nexi Group i Nets Group Chairman), Gilles Grapinet (Worldline CEO) i mnogi drugi.

Tom je prilikom Hrvoje Ćosić, Aircash CEO, sudjelovao na panelu o najvažnijim temama digitalnog plaćanja, poput potencijalne revizije direktive o platnim uslugama (PSD2), otvorenog bankarstva i financija, instant plaćanja i pitanja centralnobankarskog digitalnog novca (CBDC), zajedno sa Ericom Ducoulombierom (Europska komisija), Holgerom Neuhausom (Europska centralna banka), Ritom Camporeale (Europska bankovna federacija) i Jeanom Allixom (BEUC – Europska organizacija potrošača).

Hrvoje Ćosić se tijekom panela između ostaloga osvrnuo i na moguću reviziju PSD2 direktive kao krovnog akta koji uređuje platne usluge EU.

„Cilj revizije PSD2 trebao bi imati za cilj stvaranje usklađenog tržišta EU-a i platnog okruženja u EU-u. S jedne strane poticati inovacije i razvoj tvrtki iz EU-a, ali s druge strane omogućiti transparentnost i jednake uvjete za natjecanje s velikim tehnološkim tvrtkama na globalnoj razini“, ističe Ćosić

Sa širenjem u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Njemačkoj i Rumunjskoj, broj korisnika je skočio na više od 350.000 korisnika. Funkcionalnosti aplikacije i usluga prilagođavaju se potrebama lokalnog tržišta, a danas je Aircash prisutan na više od 50.000 prodajnih mjesta diljem Europe.

Još iz kategorije

Vivaldi u svoj preglednik uveo ugrađeni e-mail klijent

Vivaldi u svoj preglednik uveo ugrađeni e-mail klijent

12.08.2022.

Vivaldi je internetski preglednik, kalendar, RSS „feed reader“, a po novome i e-mail klijent. Upravo tako, developeri su integrirali pravi i potpuni e-mail klijent unutar internetskog preglednika, što znači da se korisnici više ne moraju zamarati oko preuzimanja posebne desktop aplikacije.

Snapchat uveo pretplatni premium nivo u aplikaciju

Snapchat uveo pretplatni premium nivo u aplikaciju

11.08.2022.

Kompanija Snap, koja stoji iza popularnog Snapchata, je najavila pokretanje novog premium paketa za korisnike koji žele malo više značajki i bržu podršku nego što je ona u besplatnom 'paketu'.

Oko kojih se kibernetičkih prijetnji za cloud treba najviše brinuti?

Oko kojih se kibernetičkih prijetnji za cloud treba najviše brinuti?

11.08.2022.

Neprofitna organizacija Cloud Security Alliance je uz pomoć 700 stručnjaka iz industrije vezane za cloud računalstvo i kibernetičku sigurnost napravila istraživanje o najvećim prijetnjama za cloud u ovom trenutku.