IFA 2023.

ICTbusiness TV: Usporeno tržište potiče se inovacijama

ICTbusiness TV: Usporeno tržište potiče se inovacijama

Globalno tržište pametnih telefona lagano je palo za 1 posto na 293,4 milijuna jedinica u trećem kvartalu 23. godine, prema Canalysu. Analitička tvrtka rekla je da su dobavljači gurali nove modele nakon zdrave razine zaliha u drugom tromjesečju.

O tržištu i poziciji Samsunga na njemu, ali i cijelom ekosustavu umreženog svijeta razgovaramo u drugoj ekskluzivnoj TV emisiji sa sajma IFA s Benjaminom Braunom, CMO-om Samsunga za Europu. On ističe novu generaciju Galaxy telefona kao dio sustava za umrežavanje i upravljanje kućanskim uređajima, ali ističe i otvorenost sustava za sve na tržištu.

Lenovo je najavio Inovacijski centar sa sjedištem u Europi, specijaliziran za HPC i AI, koji će sada raditi s poboljšanim korisničkim iskustvom iz vlastitog proizvodnog pogona u Budimpešti. Vođenje operacija Inovacijskog centra iz tvornice u Budimpešti sa zalihama na licu mjesta omogućuje kupcima Lenova pristup najnaprednijim rješenjima za infrastrukturu napajanja i hlađenja te tehnologiji najnovije generacije unutar opskrbnog lanca. O novim uređajima za gaming i 3D vizualizaciju putem nove gneracije monitora razgovarali smo s Kevinom Beckom iz Lenova.

O novitetima na sajmu IFA razgovarali smo s Bruceom Huangom izvršnim direktorom Honora za Srbiju, Hrvatski i Sloveniju. Istovremeno, prema najnovijem izvješću o tržišnom učinku, koje su objavili Counterpoint, Canalys i IDC, Honor se u trećem kvartalu 2023. u Kini vratio na prvo mjesto u tržišnom udjelu pametnih telefona. U izvještaju Counterpointa istaknuto je kako je HONOR usredotočen na ponudu pristupačnijih proizvoda srednje klase s promotivnim cijenama za trgovce i potrošače te kako se ova strategija pokazala učinkovitom. Honor tako prednjači na tržištu s udjelom od 18,3 posto, zahvaljujući nedavno lansiranim Honor X50 i Honor 90 pametnim telefonima.