ICTbusiness TV: Upotreba 5G mreža pogurat će cijelo tržište

ICTbusiness TV: Upotreba 5G mreža pogurat će cijelo tržište

Najveći svjetski sajam mobilne telekom industrije MWC 2022 u Barceloni, iako manji nego godina prije krize, ipak je kao ključnu poruku donio da dolazak 5G mreža pokreće cijelo gospodarstvo. O tome smo razgovarali s novim zanimljivim sugovornicima u drugoj po redu ekskluzivnoj emisiji, a za početak tu je prvi čovjek HAKOM-a, domaćeg telekom regulatora, Tonko Obuljen koji govori o koncesijama, budućnosti mobilne telefonije.

Razgovarali smo i s Kennethom Fredriksenom izvršnim potpredsjednikom za središnju i istočnu Europu i nordijsku regiju u Huaweiju koji nam je govorio o strategiji kompanije, dok je Tamas Boday direktor za rješenja u Huaweiju govorio o primjenama 5G u praksi. O tome je govorio i Marijo Karabaić iz Huawei Hrvatska. Ono što je vidljivo je da se svi polako okreću energetski učinkovitoj infrastrukturi, samoodrživim baznim stanicama. Tehnologija uz to omogućuje i nove usluge i rješenja koja ubrzavaju poslovne procese i donose mnoštvo prednosti u poslovanju.

Još iz kategorije

ICT na Ti:  Novi proizvodi i usluge guraju tržište

ICT na Ti: Novi proizvodi i usluge guraju tržište

12.05.2022.

Iako je u poduzetništvo ušao sa samo 19 godina, sa željom da napravi promjenu Matija Matijevac osnovao je tvrtku Maidea i o tome što danas radi pričamo u novoj ICT na Ti emisiji. Tvrtka danas već ima skoro 20 godina, ali je vrlo fokusirana na softverski razvoj.

ICTbusiness TV: Mreža je infrastruktura, rješenja tek dolaze

ICTbusiness TV: Mreža je infrastruktura, rješenja tek dolaze

10.05.2022.

Završavamo mini serijal TV emisija snimljenih u Barceloni na ovogodišnjem sajmu MWC 2022. koje su ukupno rezultirale sa 17 objavljenih intervjua i gotovo 2 sata objavljenog i preko 6 sati snimljenog materijala. U posljednjoj ICTbusiness TV emisiji iz Barcelone razgovor s Paulom Savillom iy Kyndryla koji govori o činjenici da je infrastruktura iznimno važna jer je riječ o kritičnoj infrastrukturi na kojoj su već sada i ili će u budućnosti biti od ključne važnosti za neka od rješenja koja će biti bazirana na 5G kao komunikacijskoj tehnologiji.

ICTbusiness TV:  Nova rješenja i mogućnosti

ICTbusiness TV: Nova rješenja i mogućnosti

30.04.2022.

Nastavljamo s našim serijalom emisija koje prate najveći sajam mobilnih tehnologija MWC 2022. koji je održan krajem veljače i početkom ožujka, a nama je nakon krize donio mogućnost da porazgovaramo s mnogobrojnim domaćim i stranim tvrtkama koje su odlučile doći u Barcelonu.