ICTbusiness TV: MWC 2022 pokazao smjer razvoja industrije

ICTbusiness TV: MWC 2022 pokazao smjer razvoja industrije

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Najveći sajam koji prati telekom industriju segmentu mobilne telefonije i rješenja koja se baziraju na brzom pristupu Internet održan je krajem veljače i početkom ožujka u Barceloni, a ovo je samo prva u nizu TV emisija koje ekskluzivno donosimo s MWC 2022.

U prvoj emisiji razgovarali smo s Hanna Maurer Sibley iz Ericssona koja govori o implementaciji privatnih 5G mreža. Jedna od primjena 5G mreža, po čemu se ova nova generacija mobilne telefonije razlikuje od prijašnjih generacija svakako su privatne mreže koje se mogu primjenjivati u gradovima, javnoj upravi, industriji, obrazovanim institucijama.

O istraživanju i razvoju, ali i rješenjima koja dolaze iz Ericsson Nikole Tesle govorio je Milan Živković, direktor strategije i razvoja poslovanja koji ističe snagu kompanije u segmentu istraživanja jer imaju jedan od najvećih timova. Prema njegovim riječima sudjeluju u razvoju 5G infrastrukture.

Globalno tržište 5G tehnologije procijenjeno je na 5,13 milijardi dolara u 2020., a predviđa se da će dostići 797,80 milijardi dolara do 2030., uz prosječan godišnji rast  (CAGR) od 65,8 posto od 2021. do 2030. godine. Podsjetimo, 5G je sljedeća generacija mobilne tehnologije koja će osigurati brzu i pouzdanu komunikaciju uz ultra niske razine kašnjenja.

U drugom dijelu emisije razgovaramo s Matijom Ražemom, Mijom Soldinom i Ivanom Ostojićem iz Infobipa koji govore o proizvodima, suradnji s telekomima, ali i viziji Infobipa kada je riječ o rješenjima koja potiču digitalnu transformaciju.

 

Još iz kategorije

ICT na Ti:  Novi proizvodi i usluge guraju tržište

ICT na Ti: Novi proizvodi i usluge guraju tržište

12.05.2022.

Iako je u poduzetništvo ušao sa samo 19 godina, sa željom da napravi promjenu Matija Matijevac osnovao je tvrtku Maidea i o tome što danas radi pričamo u novoj ICT na Ti emisiji. Tvrtka danas već ima skoro 20 godina, ali je vrlo fokusirana na softverski razvoj.

ICTbusiness TV: Mreža je infrastruktura, rješenja tek dolaze

ICTbusiness TV: Mreža je infrastruktura, rješenja tek dolaze

10.05.2022.

Završavamo mini serijal TV emisija snimljenih u Barceloni na ovogodišnjem sajmu MWC 2022. koje su ukupno rezultirale sa 17 objavljenih intervjua i gotovo 2 sata objavljenog i preko 6 sati snimljenog materijala. U posljednjoj ICTbusiness TV emisiji iz Barcelone razgovor s Paulom Savillom iy Kyndryla koji govori o činjenici da je infrastruktura iznimno važna jer je riječ o kritičnoj infrastrukturi na kojoj su već sada i ili će u budućnosti biti od ključne važnosti za neka od rješenja koja će biti bazirana na 5G kao komunikacijskoj tehnologiji.

ICTbusiness TV:  Nova rješenja i mogućnosti

ICTbusiness TV: Nova rješenja i mogućnosti

30.04.2022.

Nastavljamo s našim serijalom emisija koje prate najveći sajam mobilnih tehnologija MWC 2022. koji je održan krajem veljače i početkom ožujka, a nama je nakon krize donio mogućnost da porazgovaramo s mnogobrojnim domaćim i stranim tvrtkama koje su odlučile doći u Barcelonu.