IFA 2023.

ICTbusiness TV: IFA se vratila uoči stotog rođendana

ICTbusiness TV: IFA se vratila uoči stotog rođendana

Nakon što je promijenjen organizator najvećeg svjetskog sajma IFA u Berlinu i sada za gfu njemačku udrugu proizvođača potrošače elektronike to organizira britanski Clarion, ali na istom izložbenom prostoru Messe Berlin održan je početkom rujna sajam koji se vratio u punoj snazi nakon godina vanjskim faktorima izazvane krize. Ovo je naša prva ekskluzivna TV emisija sa sajma IFA 2023.

Ove godine bilo je više od 2000 izlagača na 130 000 četvornih metara i 26 hala. Oko 182.000 trgovačkih posjetitelja i potrošača iz 138 zemalja došlo je u Berlin vidjeti najnovije proizvode i usluge u potrošačkoj elektronici i kućanskim uređajima.

O svemu tome razgovarali smo s dr. Sara Warneke, direktoricom industrijske organizacije gfu Consumer & Home Electronics koja organizira IFA-u i s Oliverom Merlinom, generalnim direktorom IFA Managementa koji za britanski Clarion je proveo samu organizaciju cijelog sajma u Berlinu.

Oni su govorili o svemu što je prethodilo ovogodišnjem sajma, ali i ključnim događanjima i planovima za IFA 2024 koja predstavlja stoti rođendan sajma. Inače, proslavljajući svoj 100. rođendan, IFA 2024. održat će se od 6. do 10. rujna u Berlinu.

U drugom dijelu emisije razgovarali smo s našim izlagačima iz M SAN Grupe odnosno branda Vivax i to Vladimirom Brkljačom novim članom Uprave M SAN grupe koji je dugo godina vodio Vivax brand te Damirom Husnjakom, voditeljem razvoja proizvoda i kontrole kvalitetu za Vivax.