ICTbusiness TV: Snažan rast ICT industrije

ICTbusiness TV: Snažan rast ICT industrije

Veliku obljetnicu obilježio je HUP ICT i to svojih prvih dvadeset godina, a na skupu koji je održan tom prilikom govorilo se ne o prošlosti nego o tome što nam donosi budućnost i kako je uhvatiti. HUP-ICT se već dugi niz godina sustavno zalaže za ostvarenje ove nove mogućnosti za sve tvrtke koje do sada nisu mogle povući dovoljno sredstava za svoje inovativne projekte putem poziva za istraživanje, razvoj i inovacije, a što bi trebalo omogućiti daljnji brži rast sektora.

Danas ICT čini okosnicu budućeg održivog gospodarskog rasta Hrvatske, HUP ICT kroz članstvo kompanija zastupa interese gotovo 20 tisuća ljudi. HUP-ICT Udruga danas ima reputaciju jedne od najutjecajnijih gospodarskih udruga u zemlji, a ciljevi udruge uključuju više od 200 tisuća zaposlenih ICT stručnjaka do 2030. godine, 100-postotnu pokrivenost gigabitnom i 5G infrastrukturom, rasprostranjenu uporabu AI i cloud tehnologije te daljnju digitalizaciju poduzetnika i javnih usluga za građane.

U drugom dijelu emisije donosimo razgovor s Davorom Malojčićem, direktor Kyndryla za srednju i istočnu Europu i istočni Mediteran koji govori o tome što to znači i za hrvatsko tržište. Prema njegovim riječima imaju više od 90 000 zaposlenika, prisutni smo u 60 zemalja i imamo više od 4000 korisnika - uključujući 75 posto tvrtki s popisa Fortune 100. Naravno, na toj listi je i 500 korisnika iz srednje i istočne Europe i istočnog Mediterana (CEE&EM) gdje se nalaze i naši hrvatski korisnici.

 

Još iz kategorije

Infobip gleda prema javnoj ponudi dionica i novim akvizicijama

Infobip gleda prema javnoj ponudi dionica i novim akvizicijama

12.05.2022.

SAD ostaju jedno od ključnih regija za rast, a gdje već bilježimo povećanje broja klijenata i recentne B2C inicijative prema developerskoj zajednici, a potencijalni IPO je mogućnost ističe za ICTbusiness.info Silvio Kutić, suosnivač i glavni izvršni direktor Infobipa.

MCS grupa nova članica IN2 grupe

MCS grupa nova članica IN2 grupe

03.02.2022.

IN2 grupa postala je bogatija za još jednu članicu, MCS grupu, koja je velik dio svog rada usmjerila razvoju novih znanja i inovativnih rješenja u području izrade web baziranih softverskih rješenja u zdravstvu. Zaključenjem ove akvizicije, IN2 grupa proširuje i dodatno osnažuje svoj portfelj usluga za korisnike u segmentu zdravstva.

Infobip treću godinu zaredom proglašen najboljim pružateljem usluga u CPaaS segmentu

Infobip treću godinu zaredom proglašen najboljim pružateljem usluga u CPaaS segmentu

01.02.2022.

Infobip osvojio je dva prestižna priznanja na Future Digital Awardsu, godišnjoj dodjeli nagrada koju organizira analitička kuća Juniper Research. Infobip je proglašen treću godinu zaredom najboljim pružateljem CPaaS usluga (Communication Platform-as-a-Service) te po prvi puta najboljim pružateljem SMS firewall rješenja.