Xiaomi prodao preko 140 milijuna Redmi Note uređaja

Xiaomi prodao preko 140 milijuna Redmi Note uređaja

Više od 140 milijuna Redmi Note uređaja prodano je na globalnoj razini, objavio je Xiaomijev podbrend Redmi na svom službenom Weibo računu. Prema podacima koje je objavila istraživačka tvrtka Omdia, cjelokupna Redmi Note 8 serija postala je druga najprodavanija serija pametnih telefona na svijetu i to u prvoj polovici 2020. godine. Ova je serija, ujedno, najprodavanija serija pametnih telefona u Kini, što dodatno potvrđuje njenu globalnu popularnost, tvrde u kompaniji.

Podsjetimo, prilikom lansiranja u ožujku 2014. godine Redmi Note serija izazvala je ogromnu senzaciju na tržištu pametnih telefona, hvale se u Xiaomiju i dodaju da osim toga, u posljednjih 7 godina mnogobrojni su se modeli unutar ove serije ponavljali, no i dalje su ostali globalno najprodavaniji pametni telefoni  s pozitivnim korisničkim ocjenama.

Odvajanjem brenda Redmi 2019. godine, prodaja Redmi Note serije postala je još bolja, pojašnjavaju dalje u u ovom kineskom proizvođaču i dodaju da je više od 10 milijuna primjeraka Note 7 serije prodano u samo 4 mjeseca, dok je isti broj primjeraka Note 8 serije prodan u samo 3 mjeseca. Njihova je prodaja danas premašila 40 milijuna primjeraka, a Redmi Note 8 nesumnjivo je jedna od najuspješnijih serija pametnih telefona, što pokazuju i brojna izvješća različitih istraživačkih tvrtki koja upravo ovu seriju svrstavaju među najprodavanijim modelima pametnih telefona na svijetu, pojašnjavaju u Xiaomiju.

„Postoje 3 ključna razloga zbog kojih 140 milijuna korisnika diljem svijeta obožava Redmi Note seriju. Prvo, Xiaomi njeguje princip uključivosti koji podrazumijeva visokokvalitetni standard pametnih telefona po pristupačnim cijenama kako bi se svakom korisniku osiguralo pravo i mogućnost uživanja napredne tehnologije. Drugo, Xiaomi omogućava svakom korisniku pravo na informacije o proizvodu kroz transparentnu komunikaciju i odstupanje od bilo kakvih nerazumnih troškova. Treće, Xiaomi neprestano poboljšava kontrolu nad kvalitetom i količinom dobavljača, pružajući korisnicima širom svijeta najisplativije proizvode. Poštujući ove vrijednosti, Redmi Note serija radi na još jačim performansama, boljoj kvaliteti i sveobuhvatnijem korisničkom iskustvu u odnosu na druge pametne telefone u istom cjenovnom rangu na tržištu, čime želi postići još veću popularnost s izvrsnom međusobnom usmenom predajom korisničkog iskustva“, naglasio je Lu Weibing, potpredsjednik Xiaomi grupe, predsjednik China Businessa i generalni menadžer brenda Redmi.

"Prema informacijama iz industrije pametnih telefona, proizvodi od 1000 Yuan RMB podložni su dobrom pozicioniranju na tržištu, no zarada na ovim proizvodima je ograničena. Naime, povećani troškovi koje donosi 5G mreža dodatno smanjuju njihove profitne marže. Rijetki će se proizvođači zaista potruditi kako bi usavršili takve proizvode što dovodi do fenomena kaosa u kojem su proizvodi u rasponu od 1000 juana obično opremljeni zastarjelom tehnologijom i loše kvalitete, dok neki proizvođači i dalje stvaraju nerazumne profitne marže na takvim proizvodima putem informacijske asimetrije. No, Redmi je rijedak brend koji upravo ovo tržište shvaća ozbiljno. Serija Note izravno objavljuje rat kaosu koji prevladava na tržištu pametnih telefona. Lansiranjem niza serije najisplativijih pametnih telefona vratit će se zdravo natjecanje na tržištu i racionalnost korisnika prilikom odabira pametnog telefona. Uspjeh Redmi Note serije budi kod korisnika pozitivno iščekivanje sljedećeg proizvoda", zaključuju u Xiaomiju.

Još iz kategorije

CES 2021: TCL predstavio 17-inčni Printed OLED Scrolling zaslon i 6,7 inčni AMOLED Rollable zaslon

CES 2021: TCL predstavio 17-inčni Printed OLED Scrolling zaslon i 6,7 inčni AMOLED Rollable zaslon

15.01.2021. komentiraj

Kineski TCL predstavio je dva iznimno zanimljiva proizvoda - 17-inčni Printed OLED Scrolling zaslon i 6,7 inčni AMOLED Rollable zaslon. Čast da se tako nešto prezentira imao je CES sajam, koji se ove godine odvija u digitalnom obliku od 11. do 14. siječnja.

CES 2021: Acer predstavio novi Chromebook i 3 gaming monitora

CES 2021: Acer predstavio novi Chromebook i 3 gaming monitora

15.01.2021. komentiraj

Acer se na virtualnoj inačici CES sajma odlučio predstaviti brži Chromebook, kao i tri gaming monitora. Zanimljivi su to proizvodi, kojima Acer želi ostaviti još snažniji utisak na tržištu.

CES 2021: Lenovo predstavio 2u1 tablete Tab P11, IdeaPad 4G/5G i laptope IdeaPad 5 Pro

CES 2021: Lenovo predstavio 2u1 tablete Tab P11, IdeaPad 4G/5G i laptope IdeaPad 5 Pro

15.01.2021. komentiraj

Lenovo se na virtualni CES sajam odlučio izaći s bogatom ponudom, a nakon desktop i prijenosnih računala, na red su stigli tableti. Po njima je ova kineska kompanija podosta poznata proteklih godina, ponajviše zbog inovativnosti i kvalitete koju nudi kroz podosta cjenovno pristupačne uređaje.