ŠIROKI PORTFELJ

Xiaomi predstavio iskustvo povezivanja kroz Xiaomi Smart Living koncept

Xiaomi predstavio iskustvo povezivanja kroz Xiaomi Smart Living koncept

Xiaomi je u zagrebačkom hotelu Sheraton predstavio široki portfelj Smart Home i lifestyle IoT uređaja te Smart Living koncept, koji u fokus stavlja povezivanje uređaja, čiji je cilj osigurati korisnicima pametan način života u modernoj, užurbanoj svakodnevici.

U Smart Home segmentu uzvanici su imali priliku iz prve ruke vidjeti i testirati uređaje iz ukupno šest kategorija: televizija i mediji (projektor, televizija, upravljač za televiziju); usisavači (štapni i robotski usisavači te mini usisavač); ambijentalni uređaji (pročiščivač, ovlaživači, ventilatori, grijalice); kuhinjski uređaji (pekač, blender, kuhalo za vodu i kuhinjski robot); uređaji za rasvjetu (stolna lampa, osvjetljenje za monitor, noćna sobna lampa, noćno svjetlo koje se aktivira pokretom); pametni uređaji (kamere, pametne utičnice, senzor za otvaranje vrata i prozora, senzor detekcije svjetla).

Nadalje, u lifestyle segmentu uzvanici su mogli vidjeti i testirati uređaje iz ukupno šest kategorija: satovi; vozila (električni skuteri); uredski uređaji (Xiaomi Pad 6, monitori, WiFi pojačivač, wireless tipkovnica i miš, prijenosni pisač, wireless punjač, sat s mjeračem temperature i vlažnosti); uređaji za osobnu njegu (sušilo za kosu, hranilica za životinje, fontana za životinje, brijač, trimmer, četkica za zube, pribor za njegu brade); sportski uređaji (masažni pištolj, pametna vaga); dodaci (prijenosni zvučnik, mrežni sustav, mašinica za šišanje, pametni hub).

"Ovo je prvo predstavljanje Xiaomijevog Smart Living koncepta kojim želimo pokazati široki portfelj Xiaomijevih IoT proizvoda i omogućiti prisutnima da iz prve ruke iskuse pametan način života koji Xiaomi postiže zahvaljujući svojoj "Smartphone x AIoT" strategiji te poslovnoj filozofiji "Inovacija za sve". U tom okviru, i uz inovativne tehnologije želimo pružiti praktičniji, učinkovitiji i zdraviji način života svakom pojedincu, te omogućiti pametan život za sve", rekao je Goran Mudrovčić, direktor Xiaomija za Hrvatsku i Sloveniju.

Da su IoT proizvodi iznimno popularni među korisnicima diljem svijeta dokazuju i poslovni podaci iz drugog kvartala ove godine. Naime, broj spojenih IoT uređaja na Xiaomijevoj AIoT platformi porastao je na 654,5 milijuna ili za 24,2 posto u odnosu na 2022., bez uključivanja pametnih telefona, tableta i laptopa u brojku.

Nadalje, broj korisnika koji imaju pet i više priključenih uređaja na AIoT platformi je 13 milijuna ili 27,8 posto više u odnosu na prošlu godinu. Ujedno, broj mjesečnih korisnika Mi Home App porastao je za 17,1 posto, na 82,9 milijuna.

Globalna konzultantska tvrtka Boston Consulting Group (BCG) uvrstila je Xiaomi na 29. mjesto na listi "50 najinovativnijih kompanija 2023", što je pomak za dva mjesta na više u odnosu na prošlu godinu.

"U Xiaomiju vjerujemo da razvoj tehnologije ima snagu da pozitivno preoblikuje načine življenja i funkcioniranja društva koje se kao i poslovanje digitalno transformira. U tome ključnu ulogu ima dobra tehnologija, za što se Xiaomi zalaže od svojih početaka", izjavio je Andrzej Gladki, zamjenik generalnog menadžera Xiaomi CEE&Nordics.