Stiže novi Canonov EOS R3, evo što krije, a tu si novi objektivi

Stiže novi Canonov EOS R3, evo što krije, a tu si novi objektivi

Danas, uz vijest o tri nova objektiva RF i novu aplikaciju za dijeljenje datoteka, najavljuje da razvija EOS R3 – svoj najnoviji ultrabrz i ultraresponzivan profesionalni fotoaparat bez zrcala, tvrd eu ovom proizvođaču.

„Uz revolucionaran dizajn taj će fotoaparat omogućiti profesionalnim sportskim fotografima i fotoreporterima da odgovore na složene zahtjeve da budu brži i učinkovitiji. S kvalitetama koje smo vidjeli kod Canonovih DLSR-ova i tijela fotoaparata bez zrcala, EOS R3 je istinski hibrid i fotoaparat nove generacije za moderne i buduće sportske fotografe i fotoreportere“, ističu u Canonu.

Canon danas predstavlja i RF 100mm F2.8L MACRO IS USM – impresivan objektiv za makrosnimanje i portrete te prvi AF makro objektiv s bliskim povećanjem od 1,4x . Uz to Canon je objavio i pojedinosti o novim objektivima RF 400mm F2.8L IS USM i RF 600mm F4L IS USM. To su dva telefoto primarna objektiva namijenjena zadovoljavanju potreba profesionalnih snimatelja sportskih događanja i životinja u prirodi s izvanrednim žarišnim duljinama i sposobnostima, posebno u kombinaciji s fotoaparatom EOS R3.

Vratimo se na EOS R3 koji ima novi BSI složeni CMOS senzor koji je razvio sam Canon, moćan slikovni procesor DIGIC X, sposobnost snimanja brzinom od 30 sličica/s  uz AF/AE praćenje, prepoznavanje očiju, glave i tijela te revolucionarnu novu funkciju automatskog fokusiranja Eye Control. To je savršen fotoaparat za akcijske fotografe koji žele izrađivati kvalitetne fiksne i pokretne slike objekata koji se kreću velikim brzinama, tvrde u kompaniji.

„Utemeljen na revolucionarnom sustavu EOS R s njegovim nenadmašnim nosačem RF i uparen s jednim od Canonovih inovativnih objektiva RF, ovaj fotoaparat nudi mogućnosti koje dosad nisu viđene ni kod jedne kombinacije fotoaparata i objektiva. Uz objektive kao što su danas predstavljeni RF 400mm F2.8L IS USM i RF 600mm F4L IS USM, profesionalci mogu postići nenadmašnu optičku izvrsnost i performanse.

Evo pet činjenica koje morate znati o novom fotoaparatu EOS R3“, pojašnjavaju u Canonu.

EOS R3 prvi je fotoaparat iz serije EOS koji ima posve nov 35-milimetarski složeni CMOS senzor s pozadinskim osvjetljenjem koji je razvio Canon. U kombinaciji sa snažnim slikovnim procesorom DIGIC X, profesionalci koji koriste EOS R3 moći će snimati fotografije i filmove na novoj, puno bržoj razini. Koristeći taj fotoaparat oni će moći uživati u snimanju brzinom 30 sličica/s uz AF/AE praćenje i minimalno izobličenje slike  prilikom korištenja elektroničkog zatvarača, što je savršeno za primjerice profesionalne sportske fotografe pred kojima je izazov snimanja akcije u djeliću sekunde.

„Profesionalci mogu pomicati kreativne granice uz krajnje oštro i precizno praćenje i fokusiranje na brzu akciju. Nova generacija Dual Pixel CMOS automatskog fokusiranja modela EOS R3 može pratiti oči, glave i tijela subjekata koji se pomiču velikim brzinama, a to je idealno za snimanje i najsitnijih detalja u djeliću sekunde. Štoviše, Canon otkriva da će praćenju automatskog fokusa tog fotoaparata dodati novi subjekt koji će biti detaljno predstavljen tek kasnije“, ističu u Canonu.

EOS R3 krasit će nova i poboljšana tehnologija koja je prvi put viđena kod Canonovog fotoaparata EOS R5. To je prvi digitalni fotoaparat EOS koji novoj generaciji fotografa nudi revolucionarnu tehnologiju Eye Control koja korisnicima omogućuje jednostavan odabir i pomicanje točke automatskog fokusiranja okom preko tražila.

„Ova intuitivna značajka profesionalcima nudi prirodnu i brzu kontrolu automatskog fokusiranja. Skraćujući vrijeme fokusiranja, što se obično radi putem višenamjenskog kontrolera  ili gumba, ta je značajka opet savršena za fotografe koji žele u trenu snimiti najvažniji subjekt za kadar – bilo tijekom konferencije za medije ili fotografirajući neki timski sport“, ističu u Canonu.

Kućište modela IEOS R3 inspirirano je serijom EOS-1D i omogućuje posebno intuitivnu kontrolu i u najzahtjevnijim profesionalnim situacijama. Profesionalci mogu očekivati istu trajnost i otpornost na prašinu i vlagu kakve su nudili legendarna Canonova kućišta iz serije EOS-1. Fotoaparat ima i integrirani držač, koji su voljeli i kojem su vjerovali korisnici modela iz serije EOS-1D. Uz EOS R3 profesionalci će biti sigurni da mogu nastaviti snimati bez obzira na uvjete: bilo da su uz sam sportski teren ili bazen, u zatvorenom ili na otvorenom, na snijegu ili obasjani jarkom Sunčevom svjetlošću.

EOS R3 bit će posve kompatibilan s Canonovom aplikacijom za pametne telefone Mobile File Transfer. Ona predstavlja nov način prijenosa slika i ubrzavanja tijeka rada u pokretu pomoću servisa mobilne mreže i bez potrebe za žičnom LAN opremom.

Canon će u lipnju predstaviti verziju 1.2 svoje aplikacije Mobile File Transfer za iOS putem trgovine Apple App Store koja će biti kompatibilna s Canonovim modelima EOS-1D X Mark III, EOS R5 i EOS R6. Uskoro se predviđa i podrška za Android.

Još iz kategorije

Hrvatskim tržištem gospodare Xiaomi, Samsung i Apple

Hrvatskim tržištem gospodare Xiaomi, Samsung i Apple

11.05.2021.

Najnoviji podaci Canalysa pokazuju kako na domaćem tržištu uvjerljivi pobjednik na tržištu pametnih telefona je Xiaomi koji u prvom kvartalu 2021. godine bilježi na godišnjoj razini rast od 65 posto. Xiaomi tako sad ima 40 posto tržišnog udjela i to 4 postotna poena više od drugoplasiranog Samsunga. Samsung na godišnjoj razini bilježi rast od 25 posto.

Novi i jači Huawei prijenosnici

Novi i jači Huawei prijenosnici

09.05.2021.

Huawei je na hrvatskom tržištu predstavio osvježene verzije svojih MateBook D 14 i D 15 prijenosnih računala, pohvalili su se iz ovog kineskog proizvođača i  Prošlogodišnji modeli dolazili su s Ryzen procesorima, dok ovogodišnja izdanja dolaze s 10. generacijom Intel Core i5 procesora, duplo više radne memorije – 16, umjesto 8 GB, te SSD-om koji sada ima duplo više mjesta za pohranu – 512 GB.

HMD Global pokreće novi sustav HMD Enable Pro

HMD Global pokreće novi sustav HMD Enable Pro

07.05.2021.

HMD Global predstavio jesvoje rješenje za upravljanje mobilnošću poduzeća (EMM) -HMD Enable Pro. Ovaj potez dodatno razlikuje ponudu usluga tvrtke te, u kombinaciji s Nokia pametnim telefonima i uslugom podatkovnog roaminga HMD Connect Pro, na jednom mjestu omogućuje fleksibilno cjelovito rješenje za one koji to traže za svoje potrebe mobilnosti.