UVJERLJIVA DOMINACIJA

Samsung i 18. godinu zaredom najjači na tržištu televizora

Samsung i 18. godinu zaredom najjači na tržištu televizora

Samsung je još jednom potvrdio vodeću poziciju na svjetskom tržištu TV uređaja, obilježavajući nevjerojatan niz od čak 18 godina na čelu industrije.
 
Agencija za istraživanje tržišta Omdia krozi izvještaj pokazuje da je Samsung u prošloj godini imao 30,1 posto udjela na tržištu, potvrđujući status kao lider industrije od 2006. Ovaj uspjeh velikim je dijelom rezultat strateškog fokusa tvrtke na premium kategorije i televizore s velikim ekranom, predvođene najmodernijim QLED i OLED modelima.
 
Od predstavljanja 2017., linija Samsung QLED TV uređaja, uključujući najnovije modele Neo QLED, premašila je ukupnu prodaju od 40 milijuna jedinica. Samo u 2023. QLED linija ostvarila je prodaju od 8,31 milijuna jedinica.

Prema izvješću, Samsung je potvrdio značajno vodstvo u sektoru premium TV uređaja, posebice televizora većih od 75 inča i s cijenom iznad 2500 dolara. Tvrtka je zabilježila impresivan udio od 60,5 posto u prodaji televizora s cijenom većom od 2500 dolara, dok je istovremeno zadržala prednost s udjelom u prodaji od 33,9 posto za televizore veće od 75 inča. Osim toga, zahvaljujući snažnoj prodaji modela od 98 inča, televizori veći od 90 inča zadržali su prednost s udjelom od 30,4 posto na tržištu.
 
Nadovezujući se na uspjeh ultra velikih i vrhunskih televizora na tržištu, Samsung je također postigao značajne rezultate u sektoru OLED televizora, koji bilježe prodaju od 1,01 milijun jedinica u 2023., s udjelom od 22,7 posto.