SPONZORIRANO

Pretvorite telefon u poslovni alat – na SD kartice možete spremiti sve osnovne aplikacije i datoteke

Pretvorite telefon u poslovni alat – na SD kartice možete spremiti sve osnovne aplikacije i datoteke
Unsplash

U ovom dinamičnom svijetu, u kojem je mobilnost ključan dio profesionalnog života, iznimno je važno iskoristiti potencijal pametnih telefona za povećanje produktivnosti. Srećom, potrebno nam je tek nekoliko korisnih aplikacija kako biste svoj telefon pretvorili u pravi poslovni alat. Pet aplikacija s popisa olakšat će vam upravljanje vremenom i zadatcima te povećati produktivnost i poboljšati komunikaciju.

Asana

Asana je alat za upravljanje projektima u kojem možete postavljati zadatke i uređivati raspored te ih dodjeljivati članovima tima. U mobilnoj aplikaciji možete upravljati projektima i analizirati njihov napredak gdje god se nalazite, dodavati datoteke i komentarima komunicirati s timom.

Slack

Kad smo kod komunikacije, moramo spomenuti Slack. To je možda najpopularnija aplikacija za slanje poruka u stvarnom vremenu namijenjena poslovnom okruženju. Možete slati poruke, datoteke i poveznice u namjenskim kanalima. Tako možete pratiti protok informacija kada niste u uredu, što je posebno važno u trenutku povećane popularnosti rada od kuće ili kombiniranog rada od kuće i iz ureda. Slack pomaže timovima da budu učinkovitiji jer se lako integrira s drugim alatima, a pojedinačni se kanali mogu prilagođavati potrebama.

Google Workspace

Google Workspace, koji obuhvaća Gmail, Google Docs, Sheets i Slides, nudi različite alate za rad na internetu. Uređujte dokumente, provjeravajte e-poštu, radite u proračunskim tablicama ili izrađujte prezentacije gdje god se nalazite uz pomoć mobilnih aplikacija. Osim toga, možete jednostavno sinkronizirati i povezati datoteke iz različitih alata kako bi timski rad bio lakši i uspješniji.

Lock Me Out

Ako želite spriječiti ometanja i potpuno se usredotočiti na posao, Lock Me Out stvoren je za vas. Lock Me Out omogućava vam da postavite vremensko ograničenje na određene aplikacije ili internetske stranice čime ćete smanjiti broj ometanja i biti djelotvorniji.

Canva

Canva je aplikacija za izradu grafika, prezentacija i drugih vizualnih materijala. Posebno je korisna svima koji rade u društvenim medijima i moraju reagirati na aktualne događaje brzom izradom sadržaja. U mobilnoj aplikaciji korisnici mogu izrađivati sadržaj bilo gdje, a zahvaljujući intuitivnom sučelju čak i oni bez iskustva u radu sa softverom za grafički dizajn mogu izraditi profesionalne dizajne.

S vremenom ćete napredovati i imati sve više datoteka, pa biste mogli razmisliti o ulaganju u memorijsku karticu kao što je Samsungov model microSD PRO Ultimate. Dostupni su kapaciteti od 128 GB, 256 GB i 512 GB s kojima ćete imati dovoljno prostora za pohranu podataka i instalaciju aplikacija. Tako vam neće ponestati prostora na uređaju, a uz brzinu čitanja do 200 MB/s svi će alati nesmetano raditi.

Naravno, na tržištu postoji još mnogo aplikacija za povećanje produktivnosti, ali čak i ako se koristite samo nekima od njih možete znatno ubrzati i pojednostavniti dnevne zadatke, bez obzira na industriju u kojoj radite i vrstu posla. Ne zaboravite da nećete uvijek moći pristupiti internetu, tako da je i dalje mudro čuvati lokalne kopije najvažnijih datoteka na SD kartici velikog kapaciteta ili vanjskom disku.