FOTOGRAFIJA

Panasonic najavio novi bezzrcalni digitalni fotoaparat LUMIX G9II

Panasonic najavio novi bezzrcalni digitalni fotoaparat LUMIX G9II

Panasonic najavljuje lansiranje bezzrcalnog digitalnog fotoaparata LUMIX G9II, opremljenog novim senzorom i tehnologijom autofokusa s detekcijom faze (Phase Detection Auto-Focus, PDAF). LUMIX G9II je prvi fotoaparat formata Micro Four Thirds u seriji LUMIX G koji ima tehnologiju PDAF.

U skladu s rastućom potrebom za stvaranjem vrlo kreativnih umjetničkih djela i fotografija koristeći različite metode, ovaj novi model stvara slike visoke razlučivosti, visoke kvalitete i bogate boje izravno iz fotoaparata. Nadalje, s novom tehnologijom automatskog fokusiranja koja kombinira Panasonicovu akumuliranu stručnost u tehnologiji prepoznavanja s PDAF-om i brzim načinom rafalnog snimanja koji osigurava da su odlučujući trenuci uvijek zabilježeni, ovaj novi model može se pohvaliti značajno poboljšanom snagom i performansama velike brzine. Uređaj podržava fotografe iz raznih područja koristeći sustav koji se može kombinirati s kompaktnim i laganim LUMIX G Micro Four Thirds objektivima za vrhunsku fleksibilnost.

Novi Live MOS senzor od 25,2 megapiksela i novi slikovni pogon proizvode slike visoke razlučivosti u izvanrednoj kvaliteti s bogatim tonovima boja, dok hibridna PDAF tehnologija omogućuje precizan autofokus i brzo praćenje objekata koji se brzo kreću. Štoviše, uzastopno snimanje pri 60 fps u AFC načinu rada i SH pre-burst snimanje koje počinje prije nego što se okidač otpusti, osiguravaju da je odlučujući trenutak uvijek zabilježen, čak i kada se objekti dinamički kreću.

LUMIX-ov popularni sustav stabilizacije slike dodatno je poboljšan, kombinirajući stabilizaciju unutar tijela fotoaparata (Body Image Stabilizer, B.I.S.) u 8 koraka, peteroosni Dual I.S. 2 u 7,5 koraka te napredni Active I.S. za nevjerojatnu stabilizaciju video slike. Spoj ovih funkcija pruža još veću podršku za snimanje dinamičnih scena „iz ruke“ koje bi prije bilo teško snimiti. Osim toga, kreatori mogu uživati u poboljšanim monokromatskim stilovima fotografija s novim postavkama LEICA Monochrome i REAL TIME LUT za željene postavke boja. Kroz ovaj digitalni fotoaparat bez zrcala sljedeće generacije, Panasonic namjerava odgovoriti na potrebe kreatora koji slijede metode kreativnog izražavanja koje nadilaze granice fotografije i videa.

Panasonic predstavlja H-ES35100 i H-RSA100400 izmjenjive objektive za LUMIX G seriju koji su u skladu sa standardom sustava Micro Four Thirds.

Ovi telefoto zum objektivi u skladu su sa strogim optičkim standardima tvrtke LEICA i postižu izvanredne fotografske performanse.

Panasonic se može pohvaliti linijom od 32 Micro Four Thirds izmjenjiva objektiva, od kojih je 15 LEICA DG objektiva. Dizajniran za širok raspon korisnika od profesionalaca i entuzijasta fotoaparata do početnika u digitalnom fotoaparatu bez ogledala, Panasonic će nastaviti predlagati različite načine uživanja u kreativnoj fotografiji i videografiji kroz svoju raznoliku ponudu izmjenjivih objektiva.

Redizajnirani LEICA DG objektiv je novi telefoto zum objektiv velikog otvora blende s izvanrednom fotografskom izvedbom, velikom mobilnošću i F2.8 svjetlinom punog raspona. Ovaj novi ELMARIT F2.8 objektiv punog raspona pruža svjetlinu u svim rasponima zuma, omogućujući fotografima da uživaju u različitim tipovima fotografija, kao što su večernje snimke koje koriste F2.8 svjetlinu i bokeh efekte koji su jedinstveni za telefoto zum snimke i pomažu naglasiti predmet fotografije. Optimalna struktura objektiva koji se sastoji od dvije leće ED (Extra-low Dispersion) i jedne leće UED (Ultra Extra-Low Dispersion) osigurava izvanredne fotografske performanse u cijelom rasponu zumiranja od 70 mm do 200 mm. Uz Panasonicovu jedinstvenu tehnologiju Nano Surface Coating, upotreba dijela za zaštitu od svjetla za uklanjanje neželjenog svjetla unutar objektiva omogućuje bilježenje jasnih, prirodnih boja s malo duhova i odbljeska.

Novi LEICA DG objektiv kompatibilan s telekonverterom za makro snimanje u prirodnoj veličini i ultra telefoto zum fotografije. Ovaj novi objektiv postiže zapanjujuće fotografske performanse u cijelom rasponu zumiranja od središta kadra do ruba. Optimalno raspoređena struktura objektiva koji sadrži jednu asferičnu leću, dvije leće ED (Extra-low Dispersion) i jednu leću UED (Ultra Extra-Low Dispersion) daje detaljne i lijepo teksturirane slike visoke razlučivosti i visokog kontrasta. Sa žarišnom duljinom od 200 mm do 800 mm objektiv je idealan za snimanje niza objekata kojima je teško pristupiti, kao što su divlje ptice i životinje, kao i sportski događaji. Štoviše, zasebno se prodaje 2.0x telekonverter koji omogućuje makro snimanje u prirodnoj veličini od 1600 mm za dojmljivije, detaljnije snimke cvijeća, životinja i drugih subjekata. 

Uz objektive i novi fotić tu je i novo baterijsko hvatište opremljeno joystickom u osam smjerova koji je kompatibilan s fotoaparatom LUMIX G9II i već dostupnim uređajima LUMIX S5II i S5IIX.