Pametni zvučnici pogrešno vas “čuju” i do 19 puta dnevno

Pametni zvučnici pogrešno vas  “čuju” i do 19 puta dnevno

Foto: DepositPhotos

Pametni zvučnici dizajnirani su slušati naredbe i reagiraju upravo zbog toga na određene fraze. Ali, stručnjaci su kroz istraživanje razotkrili da nas ti uređaji “čuju” i do 19 puta dnevno greškom, što pobuđuje sumnju u to što stoji s “druge strane” tog istog pametnog zvučnika.

Virtualni asistenti ne bi trebali reagirati prije ključnog dijela prije same naredbe, a to je kod svakog od njih drugačije. Primjerice, Alexa će se "probuditi" kad čuje "Alexa" i potom nastavak naredbe. Google Assistant reagira na "OK Google", Siri reagira na "Hey Siri", a Cortana na "Hey Cortana".

Činjenica da se "bude" i kad nisu izrečene te riječi pomalo zabrinjava, ne samo zbog možebitne činjenice da se korisnike prisluškuje, već i zato što sugerira da asistenti još uvijek nisu ni izbliza savršeni koliko bi mogli ili trebali biti. Pa tako Siri reagira na englesku riječ "seriously" (hrv., ozbiljno) jer zvuči kao "Siri". Nažalost, to je samo jedna riječ koja je ujedno "okidač", a i ovo je primjer za samo jednog asistenta. Svaki ima tih problema...

Istraživanje koje je sve ovo razotkrilo proveo je tim s engleskih Sveučilišta Northeastern i College London, a da bi stigli do saznanja, postavili su niz pametnih zvučnika s virtualnim asistentima ispred televizora te pustili 125 sati različitih emisija, serija i filmova na Netflixu.

Testirali su prvu generaciju Google Home Mini, prvu generaciju Appleova HomePoda, drugu i treću generaciju Amazonova Echo Dota i  Harman Kardon Invoke, koji ima Cortanu kao virtualnog asistenta. Prema "reakcijama" pametnih zvučnika, kao i analizi podataka koje su poslali u cloud, stiglo se do prosječne brojke od 19 uključivanja na određen riječi.

Najčešće su okidači bile riječi kao "Hey", "Hi", ali i skup riječi koje imaju u sebi "ri" ili naglašeno slovo S. Čak bi ih pokrenula i riječ "historians" (hrv., povjesničari), što dovoljno govori koliko je prostora za napredak još otvoreno da bi virtualni asistenti uistinu bili to što riječ sugerira - asistenti.

Još iz kategorije

Huawei predstavo novo korisničko sučelje s AI-em

Huawei predstavo novo korisničko sučelje s AI-em

29.03.2020. komentiraj

Tijekom globalnog predstavljanja Huaweijeve P40 serije pametnih telefona, predstavljeno je i ažurirano korisničko sučelje EMUI 10.1, uvodeći još više mogućnosti za obogaćeno korisničko iskustvo.  Huaweijeva distribuirana tehnologija prvi je put predstavljena na EMUI 10 sučelju, kao temelj Huaweijevog all-scenario ekosustava. Mogućnosti hardvera virtualizirane su i podijeljene sa svim povezanim uređajima, rušeći barijere između pojedinih proizvoda kako bi suradnja među njima bila neprekinuta.

Novi pokušaj Huaweija da doskoči nedostatku najpopularnijih aplikacija

Novi pokušaj Huaweija da doskoči nedostatku najpopularnijih aplikacija

29.03.2020. komentiraj

Najveći izazov s kojim se Huawei mora nositi jest izostanak pristupa za Google Play Store, što znači da korisnici ne mogu do najpopularnijih aplikacija koje se trenutno nude na tržištu. Ipak, kineski tehnološki gigant pokušava tom problemu doskočiti s AppSearch.

Samsung najavio novo veliko softversko ažuriranje za Galaxy S10 i Galaxy Note10

Samsung najavio novo veliko softversko ažuriranje za Galaxy S10 i Galaxy Note10

28.03.2020. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je da su od ožujka, zahvaljujući softverskom ažuriranju , nove, inovativne značajke Galaxy S20 serije dostupne i na Galaxy S10 i Galaxy Note10 pametnim telefonima. „Korisnici će moći isprobati najnapredniju tehnologiju kamere, uključujući popularnu značajku Single Capture. Osim toga, uživat će u mnogim softverskim poboljšanjima, pristupu inteligentnoj galeriji te novim mogućnostima dijeljenja sadržaja“, objašnjavaju u Samsungu i dodaju kako će značajke Galaxy S20 serije navedene u nastavku bit će dostupne i na Galaxy S10 i Galaxy Note10 pametnim telefonima s nadogradnjom.