Novi AMD Ryzen 7020 procesori spremni za Windows 11

Novi AMD Ryzen 7020 procesori spremni za Windows 11

AMD je predstavio novu Ryzen 7020 seriju i Athlon 7020 seriju procesora. Izgrađeni na "Zen 2" jezgri arhitekture i s RDNA 2 grafikom, Ryzen i Athlon 7020 serija procesora za mobilne uređaje pružaju dobre svakodnevne performanse i do 12 sati trajanja baterije.

“AMD je napravio revoluciju u tankim i laganim prijenosnim računalima s nenadmašnim performansama i beskompromisnim trajanjem baterije,” rekao je Saeid Moshkelani, viši potpredsjednik i generalni direktor poslovne jedinice za klijente, AMD.

“Tako smo uzbuđeni što sve što korisnici očekuju od vrhunskih prijenosnih računala donosimo na glavno tržište prijenosnih računala s novom Ryzen 7020 serijom i Athlon 7020 serijom procesora za mobitele. Bez obzira na cijenu, korisnici bi trebali biti sigurni da dobivaju najbolje moguće iskustvo s AMD-om“, tvrdi Moshkelani.

Izgrađeni na TSMC-ovoj naprednoj 6nm proizvodnoj tehnologiji, novi procesori serije Ryzen i Athlon 7020 za mobitele nude ravnotežu brzine, stila i izdržljivosti. S pametnim upravljanjem baterijom i namjenskim hardverom za video i audio reprodukciju, sustavi su idealni za video konferencije i suradnju, uredsku produktivnost i multitasking te povezivanje s obitelji i prijateljima, kod kuće ili u pokretu.

Kombinacija TSMC 6nm tehnologije i inovativne arhitekture omogućuje Ryzen procesorima da isporuče vrhunsko trajanje baterije sustava po cijeni mainstream sustava – do 12 sati napajanja bez napajanja. Procesori serije Ryzen 7020 također nude najbolje performanse u klasi, s do 58% bržim multitaskingom i 31% bržom brzinom pokretanja aplikacija od konkurencije na AMD Ryzen 3 7320U CPU-u. Zahvaljujući grafičkoj arhitekturi AMD RDNA 2, i Ryzen i Athlon serije 7020 podržavaju do 4 zaslona koja pokreće integrirana grafika serije Radeon 610M i napredna podrška za dekodiranje za strujanje visoke razlučivosti.

Sustavi koji sadrže Ryzen i Athlon 7020 spremni su za Windows 11 i imaju Microsoft Pluton sigurnosni procesor za potpunu podršku sigurnosnih značajki Windowsa 11. Očekuje se da će sustavi s procesorima serije Ryzen i Athlon 7020 za mobilne uređaje biti dostupni od globalnih OEM partnera uključujući Acer, HP i Lenovo počevši od četvrtog kvartala 2022.

Još iz kategorije

Kineski proizvođač iPhona ussporio proizvodnju pametnih telefona za Apple

Kineski proizvođač iPhona ussporio proizvodnju pametnih telefona za Apple

28.11.2022.

Prekidi u najvećem pogonu Hon Hai Technology Groupa u Kini mogli bi ovaj mjesec smanjiti proizvodnju iPhonea za najmanje 30 posto, izvijestio je Reuters. Politika nulte borbe protiv COVID-19 u zemlji nedavno je izazvala široke prosvjede radnika.

HONOR pametni telefoni na božićnoj akciji

HONOR pametni telefoni na božićnoj akciji

28.11.2022.

Početkom Adventa globalni tehnološki brend HONOR u Hrvatskoj je snizio cijene svojih trenutačno najpopularnijih pametnih telefona te tako mnogima olakšao kupovinu darova ovih blagdana. Prepuni inovativnih značajki, s dugotrajnom baterijom i povoljnom cijenom, ovi pametni proizvodi nude pregršt naprednih rješenja za današnji digitalni način života te će sigurno zadovoljiti i najzahtjevnije korisnike. Donosimo pregled HONOR uređaja na božićnoj akciji za svačiji ukus i džep.

CircuitMess pokreće suradnju s Walmartom vrijednu 10 milijuna kuna

CircuitMess pokreće suradnju s Walmartom vrijednu 10 milijuna kuna

25.11.2022.

Nakon suradnje s Warner Brosom u sklopu projekta Batmobile, zagrebački start-up CircuitMess upravo je postigao novi veliki uspjeh. Otvorili su suradnju sa Sam’s clubom - podružnicom američkog Walmarta čiji predstavnici su prepoznali kvalitetu novog edukacijskog proizvoda Chatter 2.0 te ga naručili u 17,670 primjeraka. Vrijednost ove narudžbe je milijun i tristo dvadeset pet tisuća dolara.