Nastavlja se značajan rast potražnje za slušalicama

Nastavlja se značajan rast potražnje za slušalicama

Foto: Pixabay

Isporuke slušalica prema prognozi Juniper Researcha će premašiti 200 milijuna jedinica do 2024., dok ona za ovu godinu ukazuje da će ih biti 165 milijuna. Dakle, riječ je o rastu od 30 posto kroz sljedeće dvije godine.

Također, izvješće u kojem se nalaze ove prognoze je identificiralo segmente slušnih uređaja za pomoć i zdravstvenu njegu kao ključne za ovaj rast. Naime, takvi uređaji olakšavaju proaktivno liječenje gubitka sluha i drugih zdravstvenih stanja, omogućujući pritom uštedu troškova dugotrajne njege u usporedbi s tradicionalnim terapijama. Kao takvi, predviđa se da će ti segmenti činiti 18 posto svih isporuka  do 2024., u usporedbi s 12 posto u prošloj godini.

Naglašava se i da sve veća provedba pravila o "pravu na popravak" ima potencijal ograničiti buduće isporuke slušalica. Kako bi se to prevladalo, preporuča se dobavljačima da iskoriste rastuće sposobnosti digitalnih asistenata kako bi proširili tokove prihoda i stigli do većeg tržišnog udjela u samom startu. Naime, digitalni asistenti velika su pomoć pri liječenju ili životu s oštećenim sluhom, a veliki pomak kod njih se načinio i u smislu industrijskog nadzora te poboljšanja produktivnosti.

Izvješće predviđa da i će Sjedinjene Američke Države i Njemačka rasti do te mjere da će sami činiti 50 posto ukupnog prihoda hardvera od novih slušalica do 2024. Pritom se ističe i visoka razina industrijske digitalizacije, povezana sa široko rasprostranjenom povezivosti i sveprisutnim potrošačkim uređajima, kao ključna za ostvarenje pozicije tržišnih lidera spomenutim zemljama.

Što se proizvođača tiče, bez iznenađenja, Apple se nameće kao vodeći.

"Naše istraživanje predviđa da će inicijative za održivost utjecati na buduće isporuke slušalica, što znači da dobavljači moraju ciljati na sveobuhvatnost proizvoda, a ne na specifičnost, kako bi privukli potrošače. Mi smo rangirali Apple kao etabliranog lidera zbog njegove ekspanzivne, diferencirane ponude, koja se sastoji od visokokvalitetnog zvuka s naprednim pomoćnim tehnologijama i tehnologijama usmjerenima na zdravstvenu njegu koje iskorištavaju njegova postojeća partnerstva s sa svima koji su uključeni u taj "lanac vrijednosti", stoji u zaključku izvješća Juniper Researcha.

Još iz kategorije

Dell predstavio nova Latitude 9300 prijenosna računala

Dell predstavio nova Latitude 9300 prijenosna računala

24.06.2022.

Dell Technologies je predstavio nove Latitude uređaje temeljene na hibridnom radu, mogućnostima suradnje i kvalitetnim performansama. Novi Latitude 9330 model spaja ključne značajke hibridnog rada, povezivanja i privatnosti u 2-u-1 rješenju, a ujedno je i prvi 13-inčni uređaj iz serije 9000 i najtanji u portfelju Latitude s InfinityEdge zaslonom veličine 16:10 koji uz moćne Intel Core procesore 12. generacije pruža savršene opcije za rad u hodu.

Huawei predstavio novi preklopni pametni telefon, prijenosna računala, tablet i slušalice

Huawei predstavio novi preklopni pametni telefon, prijenosna računala, tablet i slušalice

23.06.2022.

Huawei na europskom događanju u Istanbulu predstavio je, kako sami tvrde,  niz vrhunskih, tehnološki naprednih proizvoda te prezentirao strategiju razvoja za nadolazeći period. Od premijerno prikazanih pametnih uređaja, posebno su se istaknula nova 16-inčna prijenosna računala MateBook D 16 & 16s, prvi tablet s E-ink ekranom MatePad Paper, novi sklopivi pametni telefon Mate Xs 2, kao i pojačanja pametnih telefona iz nova serije – nova Y70 i nova Y90 te najnoviji dodatak audio obitelji uređaja, FreeBuds Pro 2.

XPG predstavio miš za igrače ALPHA

XPG predstavio miš za igrače ALPHA

23.06.2022.

XPG se odlučio na predstavljanje novog gamerskog miša ALPHA.  Kao dobitnik nagrade za dizajn Red Dot za 2022. godinu, ovaj je miš ergonomski oblikovan, opremljen energetski učinkovitim senzorom PAW-3335 i vrhunskim sklopkama marke OMRON koje osiguravaju udobnost pri korištenju i izvrsne performanse.