MWC 2014: Stiže nova Sony Xperia Z2

MWC 2014: Stiže nova Sony Xperia Z2

Foto: Sony

Veliki uspjeh modela koji je predstavljen na prošlogodišnjem sajmu IFA u Berlinu Sony Xperia Z 1 trebao bi također doživjeti svoju novu inačicu, a kao ključlne odrednice ovog novog modela očekuje se nova verzija Android operativnog sustava KitKat, ali i snimanje videa u 4K modu.

Nova Sony Xperia Z2 mogla bi imati 20,7 megapikselnu kameru kao i njezin prethodnik model Z1, te 2,1 megapikslenu prednju kameru. Očekuje se da će srce ovog pametnog telefoa biti novi četverojezgreni Snapdragon procesor na 2,3 GHz, 3 GB radne memorije, 5,2 inčni full HD ekran.

Tu će se naći i novi Sony Xperia Tablet Z 2 koji bi trebao odći s 10,1 inčnim zaslonom full HD rezolucije 1900x1200, 2,3 GHz procesorom s četiri jezgre i to Snapdragon 800, 3 GB radne memorije, 16 GB podatkovnog prostora koji je moguće proširiti s micoSD karticom do 64 GB. Novu tablet mogao bi imati i 8 megapikslenu kameru straga i 2 megapikselnu sprijeda.

Još iz kategorije

Mobiteli uzrok svake treće nesreće

Mobiteli uzrok svake treće nesreće

21.10.2020. komentiraj

Na fontanu Sveučilišne livade je 21. listopada u 20 sati projiciran logotip kampanje Dan bez mobitela u prometu čime je grad Zagreb i simbolički podržao kampanju osvješćivanja o opasnostima korištenja mobitela u prometu, koja se provodi već četvrtu godinu. Podaci govore kako se mobitel  popeo s četvrtog na treće mjesto kao uzrok prometnih nesreća. Lani je MUP uhvatio 43.240 vozača da koriste mobitel u vožnji, što je 6 posto više nego u 2018. godini.

Nova Canonova bljeskalica za zahtjevne korisnike

Nova Canonova bljeskalica za zahtjevne korisnike

21.10.2020. komentiraj

Canon Europe predstavlja Speedlite EL-1 – novu bljeskalicu iz linije Speedlite visokih performansi koja dosljedno i pouzdano funkcionira čak i u nepovoljnim uvjetima zahvaljujući robusnom dizajnu otpornom na vremenske prilike, tvrde u kompaniji.

Novi kompaktan fotić iz Canon

Novi kompaktan fotić iz Canon

21.10.2020. komentiraj

Canon Europe je predstavio PowerShot ZOOM – lagani fotoaparat razlučivosti 12 megapiksela koji stane na dlan sa stabilizacijom slike i zumom u tri koraka koji se lako koristi. Pomoću njega korisnici će moći iskusiti svaki trenutak i detaljno ga ponovno proživjeti, tvrde u kompaniji.