MWC 2014: Stiže nova Sony Xperia Z2

MWC 2014: Stiže nova Sony Xperia Z2

Foto: Sony

Veliki uspjeh modela koji je predstavljen na prošlogodišnjem sajmu IFA u Berlinu Sony Xperia Z 1 trebao bi također doživjeti svoju novu inačicu, a kao ključlne odrednice ovog novog modela očekuje se nova verzija Android operativnog sustava KitKat, ali i snimanje videa u 4K modu.

Nova Sony Xperia Z2 mogla bi imati 20,7 megapikselnu kameru kao i njezin prethodnik model Z1, te 2,1 megapikslenu prednju kameru. Očekuje se da će srce ovog pametnog telefoa biti novi četverojezgreni Snapdragon procesor na 2,3 GHz, 3 GB radne memorije, 5,2 inčni full HD ekran.

Tu će se naći i novi Sony Xperia Tablet Z 2 koji bi trebao odći s 10,1 inčnim zaslonom full HD rezolucije 1900x1200, 2,3 GHz procesorom s četiri jezgre i to Snapdragon 800, 3 GB radne memorije, 16 GB podatkovnog prostora koji je moguće proširiti s micoSD karticom do 64 GB. Novu tablet mogao bi imati i 8 megapikslenu kameru straga i 2 megapikselnu sprijeda.

Još iz kategorije

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

19.08.2019. komentiraj

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

18.08.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je sljedeći korak u svom dugoročnom, strateškom partnerstvu s Microsoftom, koje će donijeti besprijekorna iskustva na svim uređajima, aplikacijama i uslugama. Počevši od ekskluzivnih Microsoftovih integracija u novom Galaxy Note10, korisnici će sada imati jednostavan način nesmetanog rada između pametnog telefona i računala, dok Galaxy Book S uvodi sasvim novo iskustvo svojom beskompromisnom mobilnošću i performansama sljedeće generacije. Donoseći najbolje za platforme Galaxy i Windows, ovo će se partnerstvo i dalje širiti kako bi Samsung i Microsoft svojim korisnicima omogućili bogato mobilno iskustvo u eri 5G mreže.

Huawei predstavio EMUI10 već broji više od 500 milijuna dnevno aktivnih korisnika

Huawei predstavio EMUI10 već broji više od 500 milijuna dnevno aktivnih korisnika

18.08.2019. komentiraj

Na Huawei HDC konferenciji, koja je nedavno održana u Dongguanu u Kini, gdje je službeno predstavljen EMUI10, Dr. Wang Chenglu, predsjednik odjela Software Engineering u Huawei Consumer Business grupi, rekao je kako je EMUI10 pionirska aplikacija distribuirane tehnologije za sve uvjete rada. Njegov je razvoj omogućio i razvoj specifičnih aplikacija za audio i video pozive, provođenje poslovnih zadataka na nizu uređaja te druge aplikacije za pametne uređaje koje se mogu koristiti u vozilima. Huawei P30 serija prva će se nadograditi na EMUI10 Beta verziju tijekom internog testiranje 8. rujna, a bit će dostupna kasnije za seriju Mate 20.