KONSTANTAN RAZVOJ

L'Oréal u Parizu predstavio tehnološke inovacije na području ljepote

Standardi testiranja proizvoda postaju sve stroži uz pomoć L'Oréalove tehnologije kože koja oponaša različita stanja stvarne ljudske kože.

L'Oréal u Parizu predstavio tehnološke inovacije na području ljepote

L'Oréal je i ove godine na tehnološkoj konferenciji Viva Technology u Parizu predstavio inovacije koje uključuju napredne dijagnostike za kožu i kosu, personalizirane beauty asistente, GenAI laboratorij, revolucionarni infracrveni fen za kosu te tehnološku platformu koja realistično simulira kožu i služi za istraživanje i testiranje proizvoda.

Standardi testiranja proizvoda postaju sve stroži uz pomoć L'Oréalove tehnologije kože koja oponaša različita stanja stvarne ljudske kože, poput ekcema i akni, kao i sposobnost potamnjivanja kože i zacjeljivanja rana. L’Oréal trenutno surađuje sa startup tvrtkama i renomiranim institutima diljem svijeta na daljnjem razvoju tehnologije koja će ovoj koži omogućiti oponašanje osjetljivosti prave ljudske kože. Skin Technology obećava podizanje standarda testiranja proizvoda bez okrutnosti prema životinjama - čemu je L'Oréal predan od 1989.

Uz Skin Technology, predstavljen je i Kiehl’s Derma-čitač koji procjenjuje kožu korisnika pomoću tehnologije kliničkog snimanja, mjereći više od 11 osobina kože na površini i ispod nje te preporučuje odgovarajuće sastojke i savjete za rutinu u svakodnevnoj njezi. Stiže i Lancôme Renergie Nano-Resurfacer 400 Booster, uređaj razvijen s ciljem poboljšanja prodiranja kozmetike u rožnati sloj kože. Uređaj pokreće patentirana nanotehnologija s više od 400 ultra preciznih nano iglica koje poboljšavaju učinkovitost proizvoda.

Velika zanimljivost je i L’Oréal Paris Beauty Genius, sveobuhvatni osobni asistent za ljepotu kojeg pokreće umjetna inteligencija, a koji nudi svojim korisnicima personaliziranu dijagnostiku i preporuke, omogućujući im brzo i jednostavno učenje o ljepoti.

L’Oréal Professionnel AirLight Pro pak donosi revoluciju u sušenju kose. Napravljen za profesionalce i krajnje potrošače, AirLight Pro kombinira infracrveno svjetlo s velikom brzinom zraka za efikasno sušenje vode na površini kose što pomaže u poboljšanju kvalitete kose i rezultira glatkom i sjajnijom kosom. Nije se stalo na tome, kad je kosa u pitanju. L’Oréal Professionnel My Hair [iD] čitač za kosu uz pomoć ultra-precizne optike analizira boju i zdravlje kose, postotak sijedih vlasi, promjer vlakana kose i gustoću. Također, potrošačima nudi odgovarajuću boju kose.

Kao i sve najjače kompanije svijeta, tako je i L'Oréal predstavio interni GenAI Beauty Content laboratorij CREAITECH, koji će transformirati proizvodnju sadržaja tvrtke. On omogućuje L'Oréalu brzu izradu lokaliziranog sadržaja usklađenog za svojih 37 beauty brendova. GenAI prepoznaje jedinstvene vizualne kodove L'Oréal brendova i brže pokreće inovativne beauty kampanje, a sve u skladu s načelima odgovorne umjetne inteligencije.

L'Oréal Grupa i Meta predstavljaju program za kreatore "Novi kodovi ljepote" s ciljem osnaživanja nove generacije 3D, AR i AI kreatora i istraživanja novih kreativnih granica kada je ljepota u pitanju. Cilj je, tvrde u obje kompanije, osloboditi tehnološku kreativnost u rastućoj ekonomiji kreatora.

U konačnici, kao četvrti najveći svjetski oglašivač, L'Oréal je posvećen mjerenju emisije CO2 koji nastaje kroz digitalne aktivnosti tvrtke i identificiranju mjera za smanjenje svog utjecaja na okoliš.