Koje aplikacije se najviše preuzimaju u 2022.

Koje aplikacije se najviše preuzimaju u 2022.

Foto: Antonio Jularić

Svaki vlasnik Android pametnih telefona ima na desetke aplikacija, od kojih je nemali broj iznimno bitnih za svakodnevicu. I po tome se diljem svijeta zapravo malo tko razlikuje, što potvrđuje Sensor Tower brojkama vezanima za Google Play Store u prvom kvartalu ove godine.

Konkretnije, prikazane su aplikacije koje najviše preuzimamo na Android uređaje, a pritom je uvrštena situacija na globalnoj razini, ali i nešto detaljnije, s naglaskom na Sjedinjene Američke Države, Europu i Aziju.

Primjerice, u svijetu je kroz prva tri mjeseca ove godine najviše puta preuzet Instagram. Riječ je o oko 125 milijuna "downloada". Slijedi Facebook s njih oko 123 milijuna i onda slijedi megapopularni TikTok s oko 118 milijuna. I to je to, sve ostale aplikacije su ispod stotinu milijuna preuzimanja.

Iznad 80 milijuna su Shopee, WhatsApp, Telegram i Snapchat. A društvo deset najpreuzimanijih zatvaraju Messenger s oko 65 milijuna i WhatsApp Business s oko dva milijuna manje.

Što se tiče regija... Amerikanci su ludi za TikTokom i uvjerljivo je prvi s približno šest milijuna preuzimanja, dok je s oko milijun i pol manje drugi Facebook. Cash App je treći s četiri milijuna, a onda slijede Instagram, Messenger, Zoom, WhatsApp, Tubi, Disney+ i Peacock TV.

TikTok je osvojio i Europu s gotovo 16 milijuna preuzimanja, a s gotovo dva milijuna preuzimanja manje slijedi, pomalo iznenađujuće, Telegram. S deset milijuna ili manje slijede Instagram, WhatsApp, QR&Barcode Scanner, Facebook, Messenger, Zoom, Snapchat i CapCut.

Kad je u pitanju Azija, najpreuzimanija aplikacija na Play Storeu je Instagram s gotovo 80 milijuna, Facebook je na oko 72 milijuna, Shopee je na milijun manje, Meesho na oko 53 milijuna, potom slijede Snapchat, Telegram, WhatsApp Business i tek onda s oko 42 milijuna TikTok. WhatsApp i CapCut zatvaraju top 10 društvo...

Još iz kategorije

Huawei postao vrlo poželjan potrošački brend

Huawei postao vrlo poželjan potrošački brend

30.06.2022.

Huawei je poznat po svom širokom portfelju uređaja koji će sada postati još veći i ugodniji, rekao je u intervjuu za ICTbusiness.info Xu Dong, direktor Huawei Consumer Business Group za Hrvatsku.

Potražnja za premium pametnim telefonima u padu od 8 posto, dominira Apple

Potražnja za premium pametnim telefonima u padu od 8 posto, dominira Apple

29.06.2022.

Tržište premium pametnih telefona, na koje spadaju svi s cijenom od minimalno 400 američkih dolara, doživjelo je pad od osam posto na godišnjoj razini tijekom prvog kvartala ove godine, ali svejedno je i to bolji rezultat od ukupnog pada tržišta pametnih telefona od deset posto, navodi Counterpoint Research.

Ugašeni iPhone je zlatni rudnik za hakere

Ugašeni iPhone je zlatni rudnik za hakere

29.06.2022.

Stručnjaci s njemačkog tehnološkog sveučilišta Darmstadt otkrili su da je iPhone ranjiv na kibernetičke napade čak i kad je isključen. Jer, i u tom stanju svih 24 sata aktivni su bežični čipovi, što uključuje bluetooth, NFC i UWB.