INFOGRAFIKA: PlayStation 4 prodan u više od 100 milijuna primjeraka

INFOGRAFIKA: PlayStation 4 prodan u više od 100  milijuna primjeraka

Foto: Sony

Sony uživa posljednjih četvrt stoljeća jer PlayStation konzole prodaju se maestralno, što potvrđuje i četvorka, koja je u srpnju dosegnula stotinu milijuna prodanih jedinica.

To znači da japanski tehnološki gigant na vječnoj listi najbolje prodavanih konzola drži četiri od pet mjesta. Tek se na treće mjesto smjestio Nintendo Wii sa 102 milijuna prodaja. Dakle, nitko više nije dosegnuo tu troznamenkastu brojku. No, činjenica je i da nitko neće tako brzo dosegnuti što je uspio Sony s PlayStation 2, koji je završio na 158 milijuna.

Ali, treba znati i da će Sony vrlo vjerojatno s "četvorkom" doći do još desetak milijuna, minimalno, jer PS5 stiže tek krajem iduće godine, u najboljem slučaju, pa će samim time prodaja ići još itekako dobro za PS4. Posebno jer dosad nismo vidjeli značajnije popuste, konzola praktički drži identičnu cijenu od dolaska na tržište 2013.

A sve to zasigurno ljubomorno promatra Microsoft, čiji je rekorder Xbox 360 s 86 milijuna prodanih jedinica, a aktualni Xbox One tek je na 44 milijuna i uskoro bi mogao gledati tri i pol godine mlađem Nintendo Switchu koji je na 37 milijuna.

Vrijedi spomenuti i da je među deset najprodavanijih konzola svoje mjesto pronašla i Sega Genesis s 30 milijuna prodanih jedinica.

Još iz kategorije

Najjači Raspberry Pi dosad ima 8GB RAM

Najjači Raspberry Pi dosad ima 8GB RAM

06.06.2020. komentiraj

Raspberry Pi Foundation udvostručila je maksimalnu količinu dostupne radne memorije (RAM) u svom Raspberry Pi 4 pa on sad ima 8GB te se prodaje za 75 američkih dolara. A kako bi se izvukla korist iz te radne memorije, Raspberry Pi Foundation na tržište izbacuje i novu 64-bitnu verziju svog operativnog sustava, koji se trenutno nalazi u ranoj beta fazi.

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

05.06.2020. komentiraj

Huawei je u Zagrebu predstavio nove proizvode za ljeto 2020. godine, ali i najavio skori dolazak svojih prijenosnih računala na domaće tržište. Kako ističe Norman Muller iz Huaweija prvi prijenosnici mogu se očekivati na tržištu negdje u jesen ove godine. To će zasigurno pokazati, kako tvrdi Muller da Huawei nije samo kompanija koja proizvodi pametne telefon3e nego i sve druge uređaje od pametnih nosivih uređaja, ali i računala.

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

05.06.2020. komentiraj

Globalno tržište pametnih telefona prema prognozi IDC-a past će 11,9 posto na godišnjoj razini s krajem 2020., što znači da bi trebalo biti isporučeno oko 1,2 milijardi uređaja.