INFOGRAFIKA: PlayStation 4 prodan u više od 100 milijuna primjeraka

INFOGRAFIKA: PlayStation 4 prodan u više od 100  milijuna primjeraka

Foto: Sony

Sony uživa posljednjih četvrt stoljeća jer PlayStation konzole prodaju se maestralno, što potvrđuje i četvorka, koja je u srpnju dosegnula stotinu milijuna prodanih jedinica.

To znači da japanski tehnološki gigant na vječnoj listi najbolje prodavanih konzola drži četiri od pet mjesta. Tek se na treće mjesto smjestio Nintendo Wii sa 102 milijuna prodaja. Dakle, nitko više nije dosegnuo tu troznamenkastu brojku. No, činjenica je i da nitko neće tako brzo dosegnuti što je uspio Sony s PlayStation 2, koji je završio na 158 milijuna.

Ali, treba znati i da će Sony vrlo vjerojatno s "četvorkom" doći do još desetak milijuna, minimalno, jer PS5 stiže tek krajem iduće godine, u najboljem slučaju, pa će samim time prodaja ići još itekako dobro za PS4. Posebno jer dosad nismo vidjeli značajnije popuste, konzola praktički drži identičnu cijenu od dolaska na tržište 2013.

A sve to zasigurno ljubomorno promatra Microsoft, čiji je rekorder Xbox 360 s 86 milijuna prodanih jedinica, a aktualni Xbox One tek je na 44 milijuna i uskoro bi mogao gledati tri i pol godine mlađem Nintendo Switchu koji je na 37 milijuna.

Vrijedi spomenuti i da je među deset najprodavanijih konzola svoje mjesto pronašla i Sega Genesis s 30 milijuna prodanih jedinica.

Još iz kategorije

ADATA predstavlja tanak i prijenosan vanjski SSD SC685

ADATA predstavlja tanak i prijenosan vanjski SSD SC685

21.11.2019. komentiraj

ADATA Technology predstavlja svoj vanjski SSD ADATA SC685. Kompaktnih dimenzija i tanak, vanjski SSD ADATA SC685 jedan je od manjih diskova na tržištu. No, usprkos skromnoj veličini prikladnoj za prenošenje, on je velik kapacitetom i prenijet će i sigurnosno kopirati podatke za tili čas.

Samsung Galaxy S10 serija dobila još moćnih značajki Note serije

Samsung Galaxy S10 serija dobila još moćnih značajki Note serije

21.11.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je novo softversko ažuriranje za Galaxy S10e, S10, S10+ i S10 5G pametne telefone, čime je ova flagship serija dobila dodatne moćne značajke Note serije. Tako će korisnici, uz inovacije dodane prilikom posljednjeg ažuriranja, imati i pristup potpuno novim pametnim multimedijskim formatima i Wi-Fi funkcijama.

Apple i Samsung nastavljaju s dominacijom na tržištu nosivih uređaja

Apple i Samsung nastavljaju s dominacijom na tržištu nosivih uređaja

19.11.2019. komentiraj

Tržište nosivih uređaja nastavilo se zahuktavati i kroz treći kvartal ove godine, što zorno pokazuju podaci koje je predočio Strategy Analytics. Ukupno, riječ je o 14,2 milijuna isporučenih uređaja, a očekivano je uvjerljivo prvi po tom pitanju Apple Watch s njih 6,8 milijuna i rastom od 51 posto na godišnjoj razini.