INFOGRAFIKA: PlayStation 4 prodan u više od 100 milijuna primjeraka

INFOGRAFIKA: PlayStation 4 prodan u više od 100  milijuna primjeraka

Foto: Sony

Sony uživa posljednjih četvrt stoljeća jer PlayStation konzole prodaju se maestralno, što potvrđuje i četvorka, koja je u srpnju dosegnula stotinu milijuna prodanih jedinica.

To znači da japanski tehnološki gigant na vječnoj listi najbolje prodavanih konzola drži četiri od pet mjesta. Tek se na treće mjesto smjestio Nintendo Wii sa 102 milijuna prodaja. Dakle, nitko više nije dosegnuo tu troznamenkastu brojku. No, činjenica je i da nitko neće tako brzo dosegnuti što je uspio Sony s PlayStation 2, koji je završio na 158 milijuna.

Ali, treba znati i da će Sony vrlo vjerojatno s "četvorkom" doći do još desetak milijuna, minimalno, jer PS5 stiže tek krajem iduće godine, u najboljem slučaju, pa će samim time prodaja ići još itekako dobro za PS4. Posebno jer dosad nismo vidjeli značajnije popuste, konzola praktički drži identičnu cijenu od dolaska na tržište 2013.

A sve to zasigurno ljubomorno promatra Microsoft, čiji je rekorder Xbox 360 s 86 milijuna prodanih jedinica, a aktualni Xbox One tek je na 44 milijuna i uskoro bi mogao gledati tri i pol godine mlađem Nintendo Switchu koji je na 37 milijuna.

Vrijedi spomenuti i da je među deset najprodavanijih konzola svoje mjesto pronašla i Sega Genesis s 30 milijuna prodanih jedinica.

Još iz kategorije

Potrošnja na mobilne aplikacije nikad nije bila veća

Potrošnja na mobilne aplikacije nikad nije bila veća

16.04.2021.

Pandemija koronavirusa povećala je prihode od aplikacija na App i Play Storeu, no Apple je i dalje uvjerljiviji no Google. Ali, obje kompanije mogu zadovoljno trljati ruke kad vide rezultate iz prvog kvartala ove godine, ponajprije iz razloga što nikad nisu zabilježeni,

Recikliranim ekološkim pakiranjem nove Samsung Galaxy S serije sačuva se gotovo 45 000 stabala godišnje

Recikliranim ekološkim pakiranjem nove Samsung Galaxy S serije sačuva se gotovo 45 000 stabala godišnje

15.04.2021.

Ekstremni vremenski uvjeti učestala su pojava posljednjih godina – od velikih temperaturnih razlika do suša. Pariškim sporazumom zemlje diljem svijeta složile su se da je nužno poduzeti određene promjene kako bi se smanjile emisije ugljika te ograničio porast globalne temperature. Tvrtka Samsung Electronics također ulaže napore u rješavanje problema s klimatskim promjenama pronalaženjem održivih načina u svim segmentima poslovanja.

Alienware lansirao prvo prijenosno računalo temeljeno na AMD-u nakon više od deset godina

Alienware lansirao prvo prijenosno računalo temeljeno na AMD-u nakon više od deset godina

15.04.2021.

Posljednje Alienware prijenosno računalo temeljeno na AMD-u, Aurora mALX bilo je na tržištu prije 14 godina. Istovremeno, industrija videoigara se strelovito razvila i počela pružati doživljaj gejmanja koji je nekoć bio nezamisliv. Pokretanje današnjih blockbuster naslova zahtijeva ozbiljne performanse, a gotovo nitko ne zna kako to postići bolje od naših prijatelja iz AMD-a i NVIDIA-e, tvrde u Dellu.