Huawei ne želi zamijeniti Android, samo Googleove servise

Huawei ne želi zamijeniti Android, samo Googleove servise

Kineski tehnološki gigant Huawei zasad ipak ne mora brinuti da bi mogao ostati bez Android mobilnog operativnog sustava, ali to nikad liderima kompanije nije bilo sporno, zato glasno poručuju kako moraju pronaći zamjenu za Google Mobile Services (GMS).

A ona se vidi u Huawei Mobile Services (HMS), što je podosta logično i treba vidjeti koliko je funkcionalno te hoće li biti adekvatna zamjena GMS. Naime, HMS je skup aplikacija i usluga koje čine ekosustav za pružanje pametnijeg, bržeg i boljeg i bezbrižnijeg iskustva. On uključuje aplikacije i usluge kao Huawei AppGallery, koji je odgovor na Google Play Store, no nudi i mogućnosti kao što su internetski preglednik, cloud, teme, glazba, video, elektronički čitač, digitaln asistenta...

Primjerice, AppGallery opslužuje više od 390 milijuna globalnih mjesečno aktivnih korisnika u više od 170 zemalja i regija. Broj inozemnih aplikacija objavljenih u njemu konstantno raste kako se više programera pridružuje HMS ekosustavu.

Prema podacima koje nudi Huawei, HMS zajedno s Huaweijevim aplikacijama i uslugama trećih proizvođača tvori HMS ekosustav za 570 milijuna Huaweijevih korisnika širom svijeta s 1,01 milijuna registriranih programera. Tako nešto iznimno je impoznatno i sugerira da bismo uistinu kroz sljedećih nekoliko godina mogli dobiti konkretnog rivala za iOS i Android. Odnosno, za Apple i Google.

Također, kako bi ohrabrio programere da objavljuju svoje aplikacije na HMS platformi, Huawei je povećao ulaganje na milijardu američkih dolara u okviru razvojnog programa nazvanog "Shining Star" (hrv., svijetla zvijezda). Svakako, Google zbog svega ovoga podosta žali što su vlasti Sjedinjenih Američkih Država zapravo dodatno motivirale kineskog proizvođača da što prije ponudi alternativu korisnicima.

Ali, automatski i kompletnom tržištu, koje očekuju omanje turbulencije, poželjne i korisne...

Još iz kategorije

Apple i Samsung nastavljaju s dominacijom na tržištu nosivih uređaja

Apple i Samsung nastavljaju s dominacijom na tržištu nosivih uređaja

19.11.2019. komentiraj

Tržište nosivih uređaja nastavilo se zahuktavati i kroz treći kvartal ove godine, što zorno pokazuju podaci koje je predočio Strategy Analytics. Ukupno, riječ je o 14,2 milijuna isporučenih uređaja, a očekivano je uvjerljivo prvi po tom pitanju Apple Watch s njih 6,8 milijuna i rastom od 51 posto na godišnjoj razini.

IDC: Marginalni rast tržišta pametnih telefona

IDC: Marginalni rast tržišta pametnih telefona

19.11.2019. komentiraj

Globalno tržište pametnih telefona u trećem kvartalu ove godine zabilježilo je rast od 0,8 posto na godišnjoj i rast od 8,1 posto na kvartalnoj razini te završilo s ukupno 358,3 milijuna isporuka, a pritom su najviše profitirali Samsung i Huawei, dva najjača proizvođača na svijetu, navodi tako IDC u svom najnovijem izvješću.

Canon predstavlja svoja prva dva zum objektiva za 8K televizijske kamere

Canon predstavlja svoja prva dva zum objektiva za 8K televizijske kamere

18.11.2019. komentiraj

Canon Europe je predstavio dva nova objektiva za 8K televizijske  kamere opremljena 1,25-inčnim senzorima: terenski zum objektiv UHD-DIGISUPER 51 i prijenosni zum objektiv 7x10.7 KAS S. Razvoj novih zum objektiva za 8K televizijske kamere još je jedna potvrda Canonove izvrsnosti u optičkim tehnologijama. U prethodnih nekoliko godina u produkciji dokumentarnih filmova i prijenosima sportskih događaja širom svijeta počela se koristiti  8K oprema radi stvaranja i prijenosa videozapisa ultravisoke razlučivosti.