Gaming periferije nastavljaju rast

Gaming periferije nastavljaju rast
DepositPhotos

Ukupna potrošačka potrošnja na periferne uređaje za igre iznosila je 8,2 milijarde dolara u 2021., prema Omdiji. Nakon što su 2018. i 2019. iznosili samo 6,3 milijarde USD, odnosno 6,4 milijarde USD, prihodi od perifernih uređaja eksplodirali su tijekom karantene, porasvši 23% samo u 2020. jer su potrošači nastojali poboljšati svoje mogućnosti kućne zabave.

Naličje ovog rasta povezanog s COVID-om jest da će prihod 2022. pasti za 13% na godišnjoj razini jer stupaju na snagu dva čimbenika - korekcija novih obrazaca igranja potaknutih izolacijom i opće smanjenje potrošnje potrošača koji su izloženi većim makroekonomskim pritisaka nego prije. Ipak, periferne jedinice ostaju na novom, većem putu rasta, s predviđanjem da će prihod do 2027. doseći 8,5 milijardi dolara. Gamepadovi najviše doprinose potrošnji perifernih uređaja, čineći 45% ukupne potrošnje u 2022.

„Potrošnja na periferne uređaje za igre porasla je više-manje u korak s ogromnim porastom potrošnje na sadržaj za igre u 2020., jer su igrači nastojali optimizirati svoje konzole i računalne igre igrajući se s vrhunskom opremom, dok su novi potrošači preuzeli naviku igranja i povećali ukupno adresabilno tržište,“ komentirao je Dom Tait, direktor istraživanja Omdijinog tima za igre.

“Povrh dobrih performansi za gamepadove za konzole, tvrtke za proizvodnju dodatne opreme kao što su Turtle Beach, Razer i Logitech također su imale velike koristi. Nasuprot tome, prihod od perifernih uređaja u 2022. bio je nesrazmjerno pod utjecajem pritisaka na troškove života: trebao bi pasti za 13% u usporedbi s prognoziranim padom od 4% u potrošnji na sadržaj igara jer potrošači osjećaju da su sposobniji odgoditi kupnju novih perifernih uređaja nego propustiti nešto. na same igre. Unatoč tome, potrošnja na zaključavanje postavila je tržište perifernih uređaja u pozitivniji položaj nego prije pandemije, dok nedavno najavljena cijena od 199 dolara za Playstation DualSense Edge bežični kontroler pokazuje povjerenje koje proizvođači zadržavaju u vrhu tržišta,“ dodao je Tait.