IFA 2023.

Gaming nastavlja rast, a Lenovo ima odgovor na zahtjeve korisnika

Gaming nastavlja rast, a Lenovo ima odgovor na zahtjeve korisnika
Kevin Beck, Senior Story Technologist u Lenovu
Goran Matošević / Tomich Productions

Sajam IFA 2023 u Berlinu Lenovo je ove godine iskoristio za predstavljanje novih gaming uređaja iz legion serije prijenosnika, novu Windows baziranu gaming konzolu Legion Go te 3D monitor namijenjen profesionalnim korisnicima koji u svome radu koriste. Lenovo Legion Go, prvi je Windows ručni uređaj za igranje koji na tržište dolazi kako bi igračima dao više slobode igranja kako god – i gdje god – žele.

„Lenovo Legion Go dizajniran je za igrače koji se neće zadovoljiti ništa manje od vrhunskih specifikacija i vizualnih sadržaja na svom ručnom uređaju. Zajedno s novim Lenovo Legion naočalama opremljenim mikro-OLED-om i novim Lenovo Legion E510 7.1 RGB gaming In-Ear slušalicama, Lenovo Legion Go je izrazito proširenje Lenovo Legion ekosustava gaming uređaja, monitora, dodataka, softvera i usluge koje igračima omogućuju da urone u svoje igre“, ističe za ICTbusiness.info i ICTbusiness TV Kevin Beck, Senior Story Technologist u Lenovu.

Kako pojašnjava Beck nova igrača konzola koristi procesor AMD Ryzen Z1 serije koji daju vrhunske performanse za igranje 8,8-inčnom Lenovo PureSight Gaming zaslonu. Prema njegovim riječima kao dodatak tu su i Lenovo Legion naočale koriste mikro-OLED tehnologiju kako bi pružile iskustvo gledanja na velikom ekranu koje stane u džep.

Kako ne biste smetali drugima dok uživate u igranju vaših omiljenih igara Lenovo se potrudio stvoriti još jedan dodatak i to naočale. Za doista impresivno iskustvo igranja, nove Lenovo Legion E510 7.1 RGB slušalice za igranje u ušima nude zvuk visoke rezolucije 7.1 surround zvuka s višenamjenskim ugrađenim kontrolerom, objašnjava Beck.

Legion Go dolazi s već spomenutim procesorom AMD Ryzen Z1 Extreme s AMD RNDA grafikom i tehnologijom pametnog upravljanja energijom, Lenovo Legion Go pokreće Windows 11 i pruža moćnu kombinaciju grafičkih performansi koje su konkurentne konzolama koje oživljavaju igre na njegovom ogromnom 8,8-inčnom QHD+ 16:10 Zaslon za igranje Lenovo PureSight, koji igračima daje impresivniji prostor na zaslonu.

Zaslon ima svjetlinu do 500 nita i raspon boja od 97% DCI-P3, a zaslon je također prilagodljiv stilu igre i situaciji, podržavajući rezolucije od 1600p do 800p kao i stope osvježavanja od 144Hz i 60Hz.

Osjetljiv je na dodir u 10 točaka omogućuje prirodnu i intuitivnu kontrolu, bilo da se radi o pomicanju, dodirivanju ili prelasku. Legion Go ima do 16 GB LPDDR5X (7500 Mhz) RAM-a s fleksibilnošću upravljanja energijom koja pruža optimalne performanse igranja i brže vrijeme učitavanja ovisno o scenariju, kao i do 1 TB PCIe Gen4 SSD i micro-SD utor koji podržava do 2 TB dodatna pohrana, objašnjava Beck.  Lenovo Go, pojašnjava Beck, ima odvojive gameing kontrolere te bateriju od 49,2 Wh.