Dugo vrijeme od ideje do realizacije

Dugo vrijeme od ideje do realizacije

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Nakon četiri godine razvoja i testiranja, Maja Bujas kreirala je uređaj i aplikaciju za pouzdano i jednostavno određivanje plodnih dana te najbolje vrijeme za začeće. Jedno od prvih predstavljanja uređaja bilo je na sajmu CES u Las Vegasu 2018. godine.

Danas se za utvrđivanje plodnih dana najčešće koriste jednokratne, skupe i nepraktične metode poput urin testa, netočnog menstrualnog kalendara ili metoda ultrazvučne dijagnostike koja zahtjeva česte posjete ginekologu. me.mum jednostavno iz jedne kapi sline detektira i analizira razinu luteinizirajućeg hormona, a zbog machine learning tehnologije predviđa plodne dane – i sve to u tri koraka. Kap sline stavi se na uređaj, spoji sa smartphoneom, a aplikacija predvidi najbolje vrijeme za začeće.

„Osim pouzdanosti, jedna od prednosti inovativnog me.mum fertility monitora je da ga žene mogu koristiti bilo kad, bilo gdje i u bilo koje doba dana koliko god puta je potrebno. Tako štede vrijeme i novac te najvažnije – otkrivaju svoju jedinstvenu hormonalnu sliku, brinu o zdravlju u okruženju koje im odgovara te posljedično ublažavaju stresne situacije koje mogu negativno utjecati na trudnoću“, tvrdi Maja Bujas.

Nakon odluke o zasnivanju obitelji, Maja Bujas i njezin partner Hrvoje Bujas, poduzetnik i predsjednik Glasa poduzetnika, proživjeli su stresno i iscrpljujuće iskustvo koje je Maju potaknulo na razvijanje me.mum uređaja, pojašnjava Maja Bujas kako je uopće došlo do ideje za jedan ovakav uređaj.

„Od ideje do realizacije prošlo je četiri godine. me.mum već sad bilježi pozitivna iskustva kod korisnica koje su testirale prototip fertility monitora. me.mum je detektirao kako ženama ovulacija ne počinje u danu koji im je predviđao menstrualni kalendar, neke su korisnice tek zbog me.mum monitora uspjele točno odrediti svoje plodne dane iako su prije koristile sve trenutačno dostupne metode detektiranja plodnosti, a neke su sada majke“, tvrdi Maja Bujas.

Postotak predviđanja plodnosti me.mum fertility monitorom je već sada na nevjerojatnih 70 posto, dok testiranje plodnosti jednokratnim i standardnim metodama može biti učinkovito do 80 posto, ističe Maja Bujas i dodaje da je cilj u budućnosti povećati postotak predviđanja plodnosti me.mum uređajem i aplikacijom na 95 posto, a taj će cilj ostvariti samo uz podršku me.mum zajednice putem Indiegogo platforme na kojoj je trenutačno aktivna kampanja putem koje se može podržati me.mum fertility monitori aplikacija za OS i Android sustave po cijeni od 59 eura, ili 69 eura u koju je uključen i online nutrition tečaj za osnaživanje plodnosti.

”Oduševljena sam što je me.mum prepoznat kao rješenje problema žena i zapravo ne mogu još vjerovati da je doživio toliko veliki uspjeh. Hvala svima na podršci, a pogotovo ženama koje su prve testirale me.mum, a sada su, zahvaljujući pomoći me.mum-a, postale majke. Pozivam sve da iskoriste ovu priliku i sa 50 % popusta kupe me.mum uređaj na Indiegogo platformi još 24 dana” – rekla je inovatorica Maja Bujas.

Još iz kategorije

Samsung The Terrace televizori dobitnici prvog certifikata za gledanje na otvorenom

Samsung The Terrace televizori dobitnici prvog certifikata za gledanje na otvorenom

23.06.2021.

Tvrtka Samsung Electronics nedavno je objavila kako su modeli televizora The Terrace , premium televizori namijenjeni stilu života na otvorenom, prvi u industriji verificirani za vrhunsku vidljivost i prikaz slike na otvorenom. Ova potvrda dolazi od američke tvrtke Underwriters Laboratories (UL), globalne neovisne znanstvene organizacije za sigurnost s više od jednog stoljeća iskustva u pokretanju inovacija sigurnosnih rješenja.

Samsung spašava Googleov Wear OS

Samsung spašava Googleov Wear OS

22.06.2021.

Samsung je 2014. odbacio Googleov Wear OS i okrenuo se Tizenu kao operativnom sustavu za svoje pametne satove, ali stiglo je vrijeme za povratak Googleu, što uvelike pomaže i toj kompaniji jer nakon Applea, Samsung je najjači proizvođač pametnih satova.

Appleovi iPhonei odnijeli čak trećinu svih prihoda mobitela u prvom kvartalu 2021.

Appleovi iPhonei odnijeli čak trećinu svih prihoda mobitela u prvom kvartalu 2021.

21.06.2021.

Appleovi iPhonei dominiraju na listi najbolje prodavanih pametnih telefona u prvom kvartalu ove godine, a to podrazumijeva ne samo količinu već i vrijednost, navodi Counterpoint Research u istraživanju.