Canonov kompaktni 4K objektiv za studijsku TV produkciju

Canonov kompaktni 4K objektiv za studijsku TV produkciju

Canon objavljuje proširenje svoje serije snažnih 2/3 inčni 4K objektiva za TV produkciju kompaktnim i laganim modelom CJ18ex7.6B KASE. Pružajući izuzetne performanse i učinkovitost po povoljnoj cijeni, taj 2/3 inčni 4K objektiv sa zumom namijenjen TV produkciji nudi svestrano zumiranje od 18x sa žarišnom duljinom raspona od 7,6 mm do 137 mm te nevjerojatne optičke performanse, što ga čini savršenim za snimanje 4K televizijskih programa, ističu u Canonu.

Zahvaljujući inteligentnom novom dizajnu bez konvertera, ovaj objektiv za TV produkciju manjeg je i lakšeg kućišta te je stoga idealan izbor za korištenje u studiju, kada nije potrebna upotreba proširenog zuma s konverterom, pojašnjavaju u kompaniji.

Kako se TV studiji sve više prebacuju na 4K sustave i radne procese, Canon je pojačao svoju ponudu 4K objektiva te nudi korisnicima najbolje od svoje optičke tehnologije po cijenama koje predstavljaju izvrsnu vrijednost za uloženi novac i čine ovakvo ulaganje isplativim. Obogaćen najboljim značajkama Canonovih najsnažnijih serija 4K objektiva, model CJ18ex7.6B KASE daje oštru 4K razlučivost od središta zaslona do rubova.

„U mogućnosti je dati jasnu sliku uz minimalnu kromatsku aberaciju i rasipanje boja zahvaljujući optimiziranom rasporedu fluoritnih i ultradisperzivnih staklenih elemenata. Uz pomoć posebnog premaza koji se koristi na staklenim elementima i pažljivo dizajniranog internog rasporeda leća koji sprečava neželjenu refleksiju, korisnici objektiva CJ18ex7.6B KASE doživjet će minimalne odbljeske i smanjeni efekt ghostinga. Sve to omogućuje snimateljima da zabilježe videozapise visokog tonaliteta, jasnoće i kontrasta uz visokodinamični raspon. Zajedno s podacima za korekciju aberacija zasnovanima na najnovijem prostoru boja BT.2020, ove značajke omogućuju bilježenje slika veće kvalitete uz realističnije teksture i dubinu, što je osobito prikladno kod snimanja razgovora sa sugovornikom“, ističu u Canonu.

Sjajan za snimanje s ramena i bilježenje intervjua, CJ18ex7.6B KASE olakšava snimateljima dugotrajno korištenje, tvrde uCanonu i dodaju da ergonomski dizajnirano hvatište udobno liježe u ruku pružajući istovremeno veću kontrolu i bolje držanje tijekom rada.

„Lagana, ali otporna konstrukcija ovog objektiva robusna je i istovremeno se lako koristi na terenu, što olakšava rad prilikom snimanja dokumentarnog i reportažnog sadržaja. Omogućujući jednostavno iščitavanje pozicijskih informacija visoke preciznosti za fokus, zum i kontrolu blende, CJ18ex7.6B KASE koristi tri 20-iglična priključka koji osiguravaju integraciju s različitim virtualnim studijskim sustavima pa čak i potpuno servo upravljanje povezanim kontrolerima zuma i fokusa. 16-bitni uređaj za kodiranje visoke razlučivosti osigurava precizno navođenje pozicijskih informacija objektiva, što olakšava kalibraciju kod usklađivanja stvarnih i virtualnih slika“, zaključuju u Canonu.

 

 

CJ18ex7.6B KASE – najvažnije značajke:

•           4K optičke performanse

•           Snažan 18x zum (7,6 – 137 mm)

•           B4 navoj 2/3” formata

•           Kompaktan i lagan, bez optičkog konvertera

•           Smanjeni efekt ghostinga i kromatska aberacija

•           Kompatibilan s virtualnim studijskim sustavima uz pomoć 16-bitnog kodiranja

Još iz kategorije

Počinje službena prodaja Samsung The Serif i The Frame televizora u Hrvatskoj

Počinje službena prodaja Samsung The Serif i The Frame televizora u Hrvatskoj

28.05.2020. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je na domaćem tržištu početak prodaje novih modela iz Lifestyle linije televizora za 2020. godinu – The Serif i The Frame. Ove modele karakterizira istančan dizajn, koji se uklapa u svaki interijer, ali i dobro poznata Quantum Dot tehnologija, visoka rezolucija i napredne funkcije na bazi umjetne inteligencije koje svaku sliku unaprjeđuje do 4K kvalitete.

Uz gadgete i modernu tehnologiju do pozitivnih promjena u životnom stilu

Uz gadgete i modernu tehnologiju do pozitivnih promjena u životnom stilu

25.05.2020. komentiraj

Neovisno o tome čime se bavimo i što želimo postići, važno je održati motivaciju i kontinuitet. Kako bismo u tome uspjeli, osobito u novim i nepredvidivim okolnostima, moramo stvoriti i slijediti svakodnevnu rutinu. Gledajući njihovu pozitivnu stranu vidimo kako, zahvaljujući prednostima digitalnog doba, naprednoj tehnologiji te alternativnim načinima komunikacije, na raspolaganju imamo brojne aktivnosti.

Stiže novi SSD uređaj Ultimate SU720 kapaciteta do 1 TB

Stiže novi SSD uređaj Ultimate SU720 kapaciteta do 1 TB

25.05.2020. komentiraj

Iz Adate stiže Ultimate SU720 – SSD uređaj koji se priključuje na SATA  sučelje propusnosti 6 Gb/s. Savršen za korisnike koji se žele s tvrdog diska prebaciti na SSD, SU720 nudi visoke performanse i veliku pouzdanost po povoljnoj cijeni. Opremljen 3D NAND memorijom i inteligentnim SLC cacheom, SU720 dostiže brzine čitanja odnosno zapisivanja do 520 odnosno 450 MB  po sekundi.