Apple predstavio nove iPade, iWatch i iOS 14

Apple predstavio nove iPade, iWatch i iOS 14

Na svojoj godišnjoj konferenciji, koja je ovog puta zbog krize održana virtualno i sve je snimljeno u kontroliranim uvjetima, Apple je predstavio nove uređaje iWatch, iPad, iPad Air koji dolaze s novim mogućnostima, jačim procesorom, boljim zaslonima i zanimljivim dodacima te iPad uređaji s novim operativnim sustavom iOS 14.

Tako na tržište dolazi nova i to osma generacija iPad uređaja. Ova generacija dolazi s procesorom A12 Bionic koji kako tvrde u Appleu daje sasvim novi osjećaj korištenja uz mnogo veće performanse nego li dosad i to uz povećanje performansi od čak 40 posto.

Tu je i novi iPad Air dolazi s novim A14 Bionic procesorom baziranim na 5 nanometarskoj tehnologija za procesore, 11,8 milijardi tranzistora koji su kako tvrde po veličini na razini atoma. Tu je i brža grafika bazirana na 6 core procesoru i 40 posto brža grafika. Tu je i novi procesor za AI koji također donosi iznimne performanse i brzine veće za 40 posto uz 16 jezgri za AI. Mnogim korisnicima će biti da se Apple za novi iPad Air odlučio na USB C koji će se nalaziti na uređaju, ali i Liquid Retina zaslonom.

Među novitetima jest i pretplatna usluga nazivom Fitness +, koja će za 80 dolara godišnje korisnicima omogućiti pristup treninzima i uputama isporučenim putem Apple Watcha ili iPada. Apple nudi prva tri mjeseca besplatno uz kupnju sata.

Pokretanje Fitness + temelji se na rastućem broju zdravstvenih mjernih podataka koji su već dostupni na Apple Watchu, uključujući puls, potrošene kalorije, tempo i udaljenost. Ova nova usluga uklapa se u katalog video treninga koji se mogu pregledati na iPhoneu, iPadu ili Apple TV-u korisnika. Jednom kada korisnik pokrene video, on komunicira i započinje ispravan trening u svojoj aplikaciji za vježbanje Apple Watch.

Još iz kategorije

Fotić kao web camera

Fotić kao web camera

22.09.2020. komentiraj

Canon Europe predstavlja EOS Webcam Utility – softver koji se može besplatno preuzeti, a omogućuje korisnicima povezivanje kompatibilnih Canonovih DSLR fotoaparata i modela PowerShot s računalom, Macom ili PC-jem, koji će ih prepoznati kao USB web-kamere. Uklanjajući potrebu za dodatnom opremom, softver EOS Web Utility omogućit će korisnicima da zamijene postojeće web-kamere i dožive kvalitetne virtualne sastanke i videokonferencije putem Canonova fotoaparata.

Podaci na sigurnom uz Kingston DataTraveler 2000 Encrypted USB disk

Podaci na sigurnom uz Kingston DataTraveler 2000 Encrypted USB disk

21.09.2020. komentiraj

Kingston Digital Europe na tržište donosi DataTraveler 2000 enkriptiranog USB diska kapaciteta 128GB. DataTraveler 2000 sadrži alfanumeričku tipkovnicu koja omogućava korisnicima zaključavanje uređaja kombinacijom riječi i brojeva za jednostavan PIN koji pruža dodatnu razinu sigurnosti. Za još više sigurnosti, značajka automatskog zaključavanja se aktivira čim se uređaj nepropisno odvoji s glavnog uređaja.

PlayStation 5 dolazi 19. studenog na europsko tržište

PlayStation 5 dolazi 19. studenog na europsko tržište

20.09.2020. komentiraj

Sony Interactive Entertainment je najavio kako će oba modela PlayStation 5 konzole stići na europsko tržište 19. studenog. Preporučena cijena modela s Ultra HD Blu-Ray čitačem iznosi 499,99€, dok za digitalni model iznosi 399,99€.