Apple predstavio nove iPade, iWatch i iOS 14

Apple predstavio nove iPade, iWatch i iOS 14

Na svojoj godišnjoj konferenciji, koja je ovog puta zbog krize održana virtualno i sve je snimljeno u kontroliranim uvjetima, Apple je predstavio nove uređaje iWatch, iPad, iPad Air koji dolaze s novim mogućnostima, jačim procesorom, boljim zaslonima i zanimljivim dodacima te iPad uređaji s novim operativnim sustavom iOS 14.

Tako na tržište dolazi nova i to osma generacija iPad uređaja. Ova generacija dolazi s procesorom A12 Bionic koji kako tvrde u Appleu daje sasvim novi osjećaj korištenja uz mnogo veće performanse nego li dosad i to uz povećanje performansi od čak 40 posto.

Tu je i novi iPad Air dolazi s novim A14 Bionic procesorom baziranim na 5 nanometarskoj tehnologija za procesore, 11,8 milijardi tranzistora koji su kako tvrde po veličini na razini atoma. Tu je i brža grafika bazirana na 6 core procesoru i 40 posto brža grafika. Tu je i novi procesor za AI koji također donosi iznimne performanse i brzine veće za 40 posto uz 16 jezgri za AI. Mnogim korisnicima će biti da se Apple za novi iPad Air odlučio na USB C koji će se nalaziti na uređaju, ali i Liquid Retina zaslonom.

Među novitetima jest i pretplatna usluga nazivom Fitness +, koja će za 80 dolara godišnje korisnicima omogućiti pristup treninzima i uputama isporučenim putem Apple Watcha ili iPada. Apple nudi prva tri mjeseca besplatno uz kupnju sata.

Pokretanje Fitness + temelji se na rastućem broju zdravstvenih mjernih podataka koji su već dostupni na Apple Watchu, uključujući puls, potrošene kalorije, tempo i udaljenost. Ova nova usluga uklapa se u katalog video treninga koji se mogu pregledati na iPhoneu, iPadu ili Apple TV-u korisnika. Jednom kada korisnik pokrene video, on komunicira i započinje ispravan trening u svojoj aplikaciji za vježbanje Apple Watch.

Još iz kategorije

Prodaja laptopa i desktop PC-a proživljava renesansu

Prodaja laptopa i desktop PC-a proživljava renesansu

23.01.2021. komentiraj

Tržište desktop i prijenosnih računala u padu je otkako su pametni telefoni, a kasnije i tableti, stigli u živote ljudi diljem svijeta. Čini se, unatoč znakovima oporavka, da će on uslijediti tek u 2022.

Prodaju mobitela u 2020. niti 5G nije mogao spasiti

Prodaju mobitela u 2020. niti 5G nije mogao spasiti

22.01.2021. komentiraj

Pandemija koronavirusa učinila je svoje i tržište pametnih telefona jedno je od gubitaških. Nažalost, čak ni ubrzani razvoj 5G tehnologije nije uspio promijeniti stvari na bolje.

Mobastična rasprodaja Xiaomi mobitela u Tele2

Mobastična rasprodaja Xiaomi mobitela u Tele2

22.01.2021. komentiraj

Uskoči u novu godinu s novim mobitelom jer je početak godine idealno vrijeme za neke nove odluke i promjenu starih navika. Ako već dulje tražiš novi mobitel ili ti postojeći više ne pruža jednako dobro iskustvo korištenja u odnosu na novije uređaje, požuri u Tele2, gdje te čeka „mobastična“ rasprodaja odličnih Xiaomi uređaja.