Apple otima Samsungu korisnike

Apple otima Samsungu korisnike

Samsung iz godine u godinu pokušava inovativnim, originalnim i moćnim pametnim telefonima uzurpirati Appleovu dominaciju na tržištu luksuznih uređaja, no čini se da tu bitku nikako ne može dobiti. Dapače, događa se kontraefekt...

Jer, prema podacima StockAppsa, čak 53 posto korisnika Samsunga namjerava napraviti prelazak na iPhone kod kupovine sljedećeg uređaja. Dakle, time jasno daju do znanja da nisu zadovoljni onime što im je Samsung pružio kroz uređaj koji posjeduju.

Tako nešto nije toliko čudno ako se uzmu u obzir cijene. Samsungovi top modeli često uvelike nadmašuju one iPhonove i korisnici očekuju da će dobiti apsolutno sve što su platili. Zauzvrat, svake godine postoje određeni problemi na koje južnokorejski tehnološki gigant ne pronalazi adekvatan odgovor.

Uređaji nemaju dovoljno kvalitetnu bateriju, softver nije dovoljno stabilan, pregrijavaju se, nakon godine dana korištenja osjetno su sporiji i općenito lošiji nego kad su tek otvoreni. Čak ni kamere nisu toliko dominantnije, iako su glavna prednost luksuznih Samsunga. S druge strane, iPhone ima sve bolju bateriju, premium dizajn i osjećaj, ne slabi nakon samo godinu dana, ima petogodišnju podršku i kameru koja nimalo ne zaostaje već u nekim segmentima nadmašuje Samsung.

Nekim korisnicima čak ni sve navedeno ne predstavlja toliki problem kao sigurnosni aspekt, koji je na iPhoneu bez premca. Dakle, Samsung ima još podosta za raditi i poboljšavati ako želi držati cijene na razinama na kojima jesu

Naravno, nije Samsung jedini proizvođač od kojeg korisnici bježe prema iPhoneu, ali je svakako jedini koji se može nadmetati s Appleom u smislu marketinga, ponude, kvalitete... Samo, ponekad se čini da se previše trudi. Nekako je dojam da bi bilo bolje koncentrirati se na rješavanje postojećih problema umjesto pomicanja granica svake godine i stajanja na klimavim temeljima.