Zipato zadovoljan nastupom u Las Vegasu

Zipato zadovoljan nastupom u Las Vegasu
Dražen Tomić, Damir Brkić

Ovogodišnji CES je definitivno potvrdio snagu trenda "Internet of Things", ističe za ICTbusiness osnivač Zipata Sebastijan Popović čija se tvrtka s tridesetak zaposlenika bavi uređajima za upravljanje domom koji spadaju u kategoriju Smart Home.

„Većina izlagača je predstavila mogućnost povezivanja vlastitih proizvoda sa Internetom, a u cilju omogućavanja kontrole putem mobilnih aplikacija, te povezivanja sa sličnim proizvodima ili sustavima. Nama je to iznimno drago jer je upravo Zipato jedan od "Internet of Things" sustava koji omogućuje povezivanje različitih uređaja na Internet, te njihovu kontrolu i automatizaciju. Upravo stoga je i ovogodišnja Connected Home zona bila značajno veća od prošlogodišnje“, ističe Popović.

Prema njegovim riječima, Zipato je već prepoznatljivo ime u Connected Home zoni, pa je posječenost štanda bila vrlo velika unatoč velikom broju novih izlagača u ovoj zoni. Stoga smo iznimno zadovoljni ostvarenim kontaktima, te se nadamo novim poslovima tijekom 2017, napominje Popović i dodaje kako je planiraju razvoj svoje platforme i očekuju da bi ona mogla biti zanimljiva i velikim proizvođačima koji na njoj mogu graditi svoj ekosustav.

Podsjetimo,  Zipato je dobio nagradu CES 2017 Innovation Awards i to za novu verziju njihovog rješenja za nadzor pametnog doma ZipaTile. Proizvode uključene u tu nagradu ocjenjuje stručni ocjenjivački sud koji time honorira dizajn i tehnički aspekt rješenja tehnologije za krajnje potrošače i to u ukupno 28 kategorija proizvoda.

ZipaTile je kontrolna ploča za pametne domove instalirana na 8-inčnom tabletu kojeg pokreće Android OS s velikim brojem raznih senzora. Korisnici ju mogu lako instalirati na zid u bilo kojoj prostoriji u domu, a, zahvaljujući brojnim softverskim rješenjima, ona će lako zamijeniti uobičajeni sustav sigurnosti, termostat, interfon i kontroler automatizacije doma u jednom uređaju.