Webinar: Kako do milijun kuna za edukaciju djelatnika?

Webinar: Kako do milijun kuna za edukaciju djelatnika?

Trenutačno je otvoren poziv za EU natječaj „Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju“  kojim malo poduzetništvo iz prerađivačkog sektora može ostvariti do 7,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava za digitalnu transformaciju.

Jedno od ključnih pitanja prilikom planiranja i provedbe digitalne transformacije jest kako osigurati edukaciju zaposlenika koja će jamčiti učinkovitu digitalnu transformaciju, onu koja će donijeti stvarne rezultate. Ovaj poziv prepoznao je jačanje kompetencija zaposlenika kao važan čimbenik uspješne digitalizacije, pa tvrtke mogu ostvariti do 1 milijun kuna za edukaciju svojih zaposlenika.

Danas preko 70 posto poduzetnika u EU izjavljuje kako nedostatak digitalnih vještina njihovih zaposlenika predstavlja značajnu prepreku daljnjim ulaganjima. Prema analizama DigitalEurope, vodeće organizacije kojoj je misija uspješna digitalna transformacija europske industrije, do 2025. godine 52 posto radnika morat će usvojiti nova znanja iz područja digitalne tehnologije.

Kako bi približila ovu iznimnu priliku potencijalnim prijaviteljima projekta, Algebra će u utorak, 4. svibnja u 13:00 sati organizirati besplatni webinar na kojem će zainteresirani moći razgovarati o natječaju i konkretnim edukacijskim rješenjima za koje možete ostvariti sufinanciranje. Nakon radionice Algebra će odabrati 20 projekata s najvećim potencijalom za koje će osigurati u cijelosti besplatnu izradu projektne dokumentacije. Za više informacija i prijavu na ovaj besplatni webinar, zainteresirani trebaju posjetiti: https://www.algebra.hr/webinar-kako-do-milijun-kuna-za-digitalnu-transformaciju-i-edukaciju-zaposlenika/.

Konkretna edukacijska rješenja u Algebri pokrivaju širok spektar znanja koja mogu doprinijeti digitalizaciji jedne tvrtke - od onih praktičnijih u proizvodnji poput 3D ili CAD dizajna, modeliranja, uvođenja AI rješenja, do znanja za e-commerce ili uspješno vođenje internetskog marketinga. Tu je i e-leadership, upravljačka znanja i sposobnosti za digitalnu transformaciju tvrtke i zaposlenika, koja donose Algebrini MBA programi i seminari.

„Posebno pozivamo sve tvrtke iz prerađivačkog sektora da iskoriste ovu jedinstvenu priliku. Kako je na raspolaganju čak 1,14 milijardi kuna, može se očekivati da će i do 300 projekata biti odobreno za financiranje što znači da su izgledi svih vrlo visoki“, naglasila je Martina Bašić, rukovoditeljica odjela za prijavu i provedbu EU projekata u Algebri.

„Ovaj poziv izvanredna je prilika za poduzetnike da ostvare cjelovitu digitalnu transformaciju svojih poslovanja. Digitalna transformacija danas više nije pitanje izbora: ona je neizbježna, neophodna i nezaobilazna, a može obuhvaćati niz različitih područja kao što su digitalni marketing, digitalna nabava, digitalizacija prodajnih predstavnika, big data i slično. Glavna ideja ovog poziva jest stvoriti pametne tvornice kako bi se smanjili troškovi proizvodnje te povećali fleksibilnost i učinkovitost proizvodnje i time uspješnije savladalo krizno razdoblje. Sama tehnička promjena koja će se provesti kroz nabavu materijalne i nematerijalne imovine mora biti popraćena ključnim faktorom uspješne implementacije digitalizacije - ljudima koji će znati iskoristiti puni potencijal nove tehnologije, ali i prilagoditi cijelo poslovanje tvrtke izazovima revolucije 4.0. i promjena na tržištu koje se događaju nesmiljenom brzinom“, zaključuje Martina Bašić.