PODACI ZA SRPANJ

Više od 70 posto investitora zaradilo je novac na bitcoinu

Više od 70 posto investitora zaradilo je novac na bitcoinu
Depositphotos

Kriptovalute su ponovno zanimljive investitorima, što se odrazilo na njihovu vrijednost i općenito aktivnosti na tržištu. Kao što će se pozitivno odraziti i podatak da je više od 70 posto onih koji su uložili u bitcoin, od njega i zaradili.

Konkretnije, AltIndex.com u svom istraživanju pokazuje da je 70,43 posto investitora ne samo vratilo novac uložen u bitcoin, već i zaradilo. Njih 24,13 posto izgubilo je novac, a njih 5,44 posto ga nije vratilo ni izgubilo.

Time je bitcoin (p)ostao najprofitabilnija kriptovaluta za investiranje. I ima potencijal donijeti još zarade onima koji mu se okrenu. Jer, trenutno vrijedi nešto malo više od 24.000 eura, što znači da još ima prostora za rušenje rekorda iz 2021., kad je dosegnuo gotovo 60.000 eura. Bilo je to 10. studenoga 2021.

Osim bitcoina, jako je profitabilno ulagati u ethereum jer od njega je novac zaradilo 66,52 posto ulagača i izgubilo ga njih 29,18 posto. Profitabilan je i Lido Staked Ethereum jer je od njega je zaradilo 62,67 posto ulagača.

No, ima i kriptovaluta od kojih se gubilo, kao cardano, koji je bio pozitivan u samo 12,22 posto slučajeva, a od njega je novac izgubljeno u čak 81,51 posto slučajeva. Gubitaška kriptovaluta je i polygon, od kojeg se gubilo u 84,57 posto slučajeva, a dobilo se u samo 12,74 posto slučajeva. I onda AVAX... od kojeg se gubilo u 63,62 posto slučajeva, a dobilo u 22,82 posto slučajeva.

Podaci su to za srpanj ove godine, a oni za polovicu godine pak govore i da je na tržištu bitcoina generirano čak 4,2 bilijuna američkih dolara.

Dakle, ako se netko premišlja vrijedi li okušati se s bitcoinom, čini se da je vrijeme za to idealno. Naravno, određeni rizik će uvijek postojati, ali dojam je da se tržište kroz cijelu ovu godinu drži na pozitivnim razinama, potentnima za sve koji žele nešto zaraditi...