Upravljanje prometom

Veliki potencijal optimizacije prometa za smanjenje emisije ugljičnog dioksida

Veliki potencijal optimizacije prometa za smanjenje emisije ugljičnog dioksida
Depositphotos / Ilustracija

Novo istraživanje sa Sveučilišta Kaiserslautern-Landau (RTPU), koje je naručio Qualcomm Europe, pokazuje značajan potencijal aplikacija povezanih vozila za smanjenje emisija CO2 u transportnom sektoru. Razmotrene aplikacije u studiji uključuju aplikacije za optimizaciju grada kao što su dinamička prometna signalizacija prometnih čvorova i rutiranja.

Ove aplikacije imaju za cilj smanjiti zaustavljanja i zaustavljanja, kao i zagušenja, te poboljšati učinkovitost putovanja i vrijeme putovanja. Studija pokazuje da se uvođenjem samo 20 % povezanih vozila na gradske ceste u EU-u može uštedjeti do 18 % emisija CO2. Neke zemlje EU27, na primjer Njemačka, mogu čak pokazati uštedu emisija do 24%. Potencijal povezanih vozila za smanjenje emisija povezanih s prometom predstavlja značajan napredak prema ciljevima Zelenog plana EU-a prema kojima Komisija EU namjerava postići smanjenje emisija povezanih s prometom od 90% do 2050. godine.

Studija koristi novi simulacijski pristup, ekstrapolirajući rezultate detaljnih prometnih simulacija temeljenih na karti u odabranim gradovima na sve gradove diljem EU27 država članica. Predviđa da bi gradovi u EU-u, s populacijom koja se kreće od manje od 100.000 do više od 500.000, mogli iskoristiti prednosti povezanih vozila, a ova kombinacija gradova donosi zaključke za cijelu EU. Prednosti uključuju smanjene emisije i povećanu učinkovitost prometa. Osim toga, procjenjuje se da vozači mogu uštedjeti do 15 sati putovanja godišnje tijekom vršnih sati, što dovodi do viših razina produktivnosti i udobnosti.

“Rezultati ove studije pokazuju kako tehnologija može pomoći u smanjenju emisija, čineći cestovni promet učinkovitijim i održivijim bez ugrožavanja sigurnosti sudionika u prometu”, rekao je Enrico Salvatori, viši potpredsjednik Qualcomm Europe.

“Koristeći naša vrlo napredna automobilska rješenja Snapdragon Digital Chassis koja obuhvaćaju telematiku i povezivost, digitalni kokpit i pomoć vozaču te automatizaciju vozila, podržavamo proizvođače automobila da dizajniraju i isporuče povezana i autonomna vozila sljedeće generacije. Studija RTPU označava važnu prekretnicu prema širokom usvajanju povezane mobilnosti i zelenijeg, učinkovitijeg cestovnog prijevoza za sve“, tvrdi Salvatori.

„Ova studija impresivno pokazuje potencijal aplikacija povezane mobilnosti za smanjenje emisija u prometnom sektoru. Naučili smo da već jednostavne kombinacije aplikacija povezane mobilnosti i realne stope penetracije povezanih vozila omogućuju postizanje značajnih smanjenja emisija, bez potrebe za kompromisom u udobnosti vozača,” rekao je Hans D. Schotten iz RTPU-a.