Važnost inovacija i zelenih tehnologija

Važnost inovacija i zelenih tehnologija

Huawei je u Shenzhenu protekla dva dana održao 19. izdanje svoje godišnje konferencije globalnih analitičara pod nazivom Huawei Global Analyst Summit (HAS). Riječ je o hibridnom događanju koje okuplja analitičare iz industrije i financijske analitičare, ključne predvodnike javnog mnijenja, i predstavnike medija iz cijeloga svijeta kako bi se upoznali s budućim trendovima u industriji i Huaweijevom razvojnom strategijom.

Na otvorenju je Huaweijev predsjednik Ken Hu govorio o tvrtkinom pristupu inovacijama i izgradnji zelenijeg inteligentnog svijeta.

„Osnažit ćemo svoj pristup inoviranju, opremiti sve industrije za prelazak na digitalna i inteligentna rješenja, i pomoći u izgradnji svijeta s niskim razinama emisija ugljika. Sve su to ključni elementi budućeg rasta našeg poslovanja“, ističe Ken Hu kad govori tvrtkinom pristupu inovacijama i izgradnji zelenijeg inteligentnog svijeta.

Huawei će nastaviti poticati napredak industrije na području povezivosti. Tako je, primjerice, najavljena vizija prema kojoj će se posvuda omogućiti povezanost brzinama od 10 Gbps izgradnjom mreža 5.5G i F5.5G, koje predstavljaju sljedeći korak u evoluciji bežičnih i fiksnih mreža. Te će mreže zajedno podržavati širi spektar specijaliziranih mrežnih potreba, uključujući imerzivnija iskustva u domovima, kao i nisku razinu latencije i visoku razinu pouzdanosti za scenarije industrijskog nadzora.

Što se tiče računalstva, Huawei je redefinirao sustav arhitektura za pojedinačne čvorove, temeljna programska rješenja i podatkovne centre u nastojanju da značajno poveća performanse sustava i energetsku učinkovitost.

Kada je riječ o uslugama računalstva u oblaku, Huawei je izgradio MetaStudio, end-to-end platformu za digitalne sadržaje koja se temelji na računalstvu u oblaku i znatno će ubrzati proizvodnju digitalnih sadržaja.

Što se tiče uređaja, Huawei planira potrošačima pružiti inteligentna iskustva usmjerena na korisnike u svim aspektima njihovih života - tzv. iskustvo Seamless AI Life. Na taj će način učinkovito ubrzati konvergiranje fizičkog i digitalnog svijeta.

Huawei svoje proizvode i proizvodne portfelje neprestano prilagođava različitim industrijskim scenarijima. Pritom će započeti i s predintegracijom i predprovjerom proizvoda. Tako će unaprijed obaviti sve složene radnje i svojim korisnicima i partnerima olakšati digitalnu transformaciju. Uz pomoć rješenja Huawei Cloud, Huawei namjerava uvesti načelo Everything as a Service, te infrastrukturu, tehnologiju i stručnost pretvoriti u usluge koje se temelje na računalstvu u oblaku, i pojednostaviti premještanje podataka u oblak za korisnike u različitim industrijama.

Osim toga, Huawei radi na formiranju integriranih timova koji su usmjereni na specifične industrije. Na taj način tvrtka omogućuje posebnim skupinama stručnjaka da se podrobnije upoznaju s poslovnim izazovima korisnika, te stvara čvršće veze između inkorporiranih vodoravnih resursa, tj. proizvoda i kapaciteta partnera. Cilj je pružiti ciljana rješenja za digitalnu transformaciju za svaku pojedinu industriju i brže reagirati na potrebe korisnika.

Optimiziranje energetske opskrbe i potrošnje uz pomoć digitalne tehnologije kako bi se omogućile niske razine emisija ugljika:

Huawei radi na redefiniranju sektora solarne fotonaponske energije. Pritom se oslanja na umjetnu inteligenciju, računalstvo u oblaku i ostala dostupna rješenja s ciljem povećanja proizvodnje obnovljive energije.

Osim toga, Huawei radi na razvoju rješenja na razini sustava, s niskom razinom emisija ugljika, za zelenu infrastrukturu informacijskih i komunikacijskih tehnologija (IKT). Pritom je usredotočen na bežične bazne stanice i podatkovne centre.

Huawei će ubuduće poduzeti korake kako bi povećao otpornost vlastitog poslovanja i osigurao njegov postojan razvoj.

„Moramo ostati aktivni, a rješenje leži u neprestanom inoviranju i stvaranju vrijednosti za korisnike i društvo“, istaknuo je Ken Hu. „Radujemo se bliskoj suradnji s korisnicima i partnerima na izgradnji zelenijeg inteligentnog svijeta“, zaključio je Hu.