Upiši Trokutovu NEET akademiju 3.0 i postani podatkovni stručnjak

Upiši Trokutovu NEET akademiju 3.0 i postani podatkovni stručnjak

Poslovni centar za nove tehnologije Trokut iz Šibenika  u tekućoj i godini koja slijedi marljivo nastavlja sa svojim programima edukacije i prekvalifikacije, kojima direktno nudi pregršt mogućnosti za stjecanje novih znanja i vještina mladima iz cijele Hrvatske.

Naime, šibenski inkubator koji je i jezgra danas najvećeg dijela lokalnih IT-ovaca u jeku je  priprema za svoju treću NEET akademiju 3.0 iz područja “Data sciencea“, a tek pred nešto više od dva mjeseca promovirao je 17 mladih iz cijele države koji su uspješno  završili prekvalifikaciju za FULL Stack developera.

Pobliže, “Trokut Digital NEET Academy 2.0“ bio je drugi takav projekt ovog IT centra namijenjen pripadnicima NEET skupine - mladim nezaposlenim osobama koje nisu bile u sustavu obrazovanja, ali i onima koji su bili zaposleni na neadekvatnim poslovima i željeli su promjenu u karijeri.

U prvih nekoliko mjeseci djelovanja Trokut je uvidio kako nedostaje radne snage na tržištu na području IT-a i odlučili su napraviti pilot projekt Trokut NEET Akademije. U suradnji s tvrtkom Fores d.o.o. prepoznali su poslovne analitičare (business analyst) kao idealno radno mjesto za pilot projekt Trokut Akademije. Prva generacija polaznika se pokazala kao iznimno uspješna te su ju ponovili s time da je ovog puta bila za zanimanje full stack developera.

Svih 17 polaznika koji su krajem lipnja svoju prekvalifikaciju uspješno priveli kraju, educiralo se besplatno 6 mjeseci u Trokutu kombinacijom teoretskog i praktičnog dijela s naglaskom na praktični rad. Završenom akademijom polaznici su stekli osnovna znanja za poslove “Full - stack“ developera, te su se kroz praksu upoznali s procesom razvoja aplikacije, testiranja, puštanja u produkciju i održavanja iste.

Godinu ranije, Trokut je izbacio prvu generaciju svojih NEETovaca koji su se školovali za poslovne analitičare, sada je u poslovnu vatru gurnuo Full-stack developere, a u akademiji koja slijedi red je došao na one koji će se baviti Data scienceom.

Glavna i odgovorna, osoba koja od početka uspješno vuče sve konce Trokuta je direktorica Diana Mudrinić, a u čijoj je kuhinji ideja i nastao projekt „NEET akademije“.

„Jedan od naših primarnih ciljeva bila je ideja o pokretanju NEET akademije, a ono što je uveliko utjecalo na njeno pokretanje bila je svakako izrazita vidljivost deficita radne snage u IT sektoru. Iznimno nam je drago da smo u kratkom roku uspjeli smo izbaciti dvije generacije mladih ambicioznih prekvalificiranih informatičkih djelatnika. Tako smo spojili nezaposlene mlade s direktnim potrebama tržišta i mogućim budućim poslodavcima koji su im istovremeno pružili mogućnosti za neke druge ili nove životne prilike. Trokut je tako postao nezaobilazno mjesto za sve one koje zanimaju inspirativne priče, osobni razvoj, IT karijera, poduzetništvo, tehnologija, motivacija i uspjeh.

Gotovo 80 posto sudionika naših edukacija i akademija su kroz sudjelovanje i umrežavanje pronašli posao, a mnogi drugi su zahvaljujući iskustvima i pričama koje su čuli svoj posao pokrenuli. Što se tiče akademije 3.0 koja nadolazi, duže vrijeme smo bili u pregovorima s partnerima s kojima smo zajednički razvili program za tehnologiju koju smo mi u Trokutu identificirali kao onu koja će „nositi“ daljnji razvoj u IT-u, a to je upravo data science. Partner na ovoj akademiji je britanska tvrtka Intuita Consulting koja drži jedne od najboljih uvjeta poslovanja na području „data sciencea“, te nam je neopisivo drago što su prepoznali upravo Trokut i Šibenik kao idealno mjesto za razvoj u ovom dijelu Europe“, ističe Mudrinić.

Kao vrlo bitna odrednica i funkcija Trokuta nameće se stvaranje i promoviranje zdrave i čvrste poduzetničke klime s naglaskom na ICT industriju kao industriju budućnosti, način je to kojim maksimalno žele približiti poduzetništvo i nove tehnologije mladima u društvu.

Trokut Digital NEET Akademija - Data Science za koju su prijave već otvorene započeti će svojim programom i provjerama kandidata u jesen ove godine, a polaznici mogu očekivati intenzivnih šest mjeseci teorijskog i praktičnog rada tijekom kojih će se specijalizirati za pomoć tvrtkama u razvoju podatkovnih ekosustava. Za cilj je postavljeno da polaznici ne samo nauče nove vještine, već i vide probleme s kojima se svakodnevno susreću lideri na tom području djelovanja.

Raspored polaznika sastojati će se od predavanja i prakse koji će zajedno trajati tri do četiri sata, a održavati će se kao i dosada svakog drugog dana kako bi polaznici imali dovoljno vremena za usvajanje odslušanog gradiva i rješavanje zadataka.

Iz Trokuta poručuju da su njihova vrata otvorena za sve mlade i proaktivne koji su željni učenja, poslovnog napretka, IT interesa i novih ideja. Stoga ako ste nezaposleni, željni promjene u karijeri ili se prepoznajete u nekim gore navedenim karakteristikama svakako se javite jer NEET akademija je tada pravo mjesto za vas. Više informacija o uvjetima prijave i početku NEET akademije 3.0 iz područja data sciencea možete pronaći na sljedećem linku https://www.trokut.eu/trokut-neet-akademija.