IZNIMAN INTERES

U Beogradu održana sedma eSecurity konferencija

U Beogradu održana sedma eSecurity konferencija

Udruženje eSigurnost je od 25. do 28. rujna održala u Beogradu sedmu međunarodnu eSecurity konferenciju.

Ona je donijela veliki broj popratnih događanja poput praktičnih radionica, panel rasprava, zanimljivih predavanja domaćih i stranih predavača te sudjelovanje nekih od najboljih bijelih hakera iz regije.

Prvi puta je trajala četiri dana te je donijela trening dan - Zero Day, dva konferencijska dana - Conference Days i dan za sponzorske radionice - Workshop Day.

Kao jedan od najvažnijih informatičkih događaja u regiji, privukla je više od 250 stručnjaka iz zemlje i inozemstva iz područja ICT-a, informacijske sigurnosti, zaštite podataka, digitalne forenzike, IT revizije i upravljanja cyber rizicima.

Sudjelovali su IT menadžeri, menadžeri informacijske sigurnosti, mrežni inženjeri, IT revizori, stručnjaci iz područja kibernetičkog kriminala i digitalne forenzike, kao i mnogi drugi zainteresirani za trendove i praktične savjete vezane uz zaštitu informacijskih sustava.

Konferenciju je otvorio predsjednik Udruge eSigurnost dr. Igor Franc te istaknuo važnost informacijske sigurnosti u današnjem svijetu. Na početku prvog dana zanimljivo predavanje održao je i Srđan Radosavljević, predstavnik tvrtke Kaspersky, koja je ujedno bila i ovogodišnji generalni sponzor konferencije eSecurity. Tom je prilikom govorio o svakodnevnim realnim scenarijima napada, ali i novim prijetnjama s kojima se suočavamo.

Pozornost sudionika posebno su privukle dvije panel rasprave. Na jednoj se govorilo o internim prijetnjama i krađi podataka, ne samo osobnih, već svih onih koji su važni za tvrtku, te kako u tim slučajevima zaštiti tvrtku i spriječiti neželjene posljedice. Tijekom drugog panela sudionici su govorili o Zakonu o informacijskoj sigurnosti i promjenama koje donosi njegova nova verzija.