SNAŽAN RAST

Transakcije digitalne trgovine prijeći će prag od 1 trilijuna do 2024

Transakcije digitalne trgovine prijeći će prag od 1 trilijuna do 2024
Depositphotos

Do iduće godine opseg transakcija digitalne trgovine dosegnut će 1,08 trilijuna na globalnoj razini, porast s 966 milijardi ove godine, prema Juniper Researchu. To predstavlja vrlo snažan rast od 12  posto u jednoj godini.

Nova studija, koja pokriva digitalni prijenos novca, kupnju digitalne i fizičke robe, kupnju digitalnih karata, bankarstvo, NFC plaćanja, plaćanja QR kodom i plaćanja računa, otkrila je da će najveći rast biti na tri tržišta, što će potaknuti sveukupno prihvaćanje digitalne trgovine. Sektori s najvećim rastom bit će NFC plaćanja s 30  posto, digitalna prodaja karata s 19  posto i fizička roba s rastom od 12  posto.

Istraživanje je pokazalo da NFC plaćanja rastu, potaknuta sve većim beskontaktnim prihvaćanjem, osobito u prijevozu. Prelazak na sustave plaćanja otvorene petlje unutar izdavanja karata imao je važan mrežni učinak; podizanje svijesti o beskontaktnom plaćanju među potencijalnim korisnicima i povećanje upotrebe unutar tržišta koja su prije zaostajala, poput SAD-a i Njemačke.

“Pomak prema plaćanjima otvorene petlje unutar izdavanja karata sada je počeo dosezati udaljenija područja, postavši zadana metoda plaćanja na mnogim tržištima. Očekujemo da će ovaj zamah potaknuti beskontaktna plaćanja u cjelini, te također povećati prihvaćanje otvorene petlje u drugim područjima, kao što je punjenje EV-a,” komentirao je autor istraživanja Nick Maynard.

Istraživanjem je utvrđeno da se s rastućim životnim troškovima koji smanjuju raspoloživi dohodak dobavljači digitalne trgovine moraju razlikovati kako bi održali rast. Kao takvo, istraživanje preporuča da se dobavljači na visoko konkurentnim tržištima, kao što je prijenos novca, usredotoče na smanjenje troškova plaćanja kao ključne diferencijacije u trenutnoj klimi.