Sustav rejtinga u Play Store uključuje grafiku, igrivost i kontrole

Sustav rejtinga u Play Store uključuje grafiku, igrivost i kontrole
Ilustracija / Antonio Jularić

Igre u Play Store od sada će dobivati ocjene za grafiku, igrivost i kontrole. Sustav rejtinga igara sada dobiva puno više na svojem značaju, a potencijalni igrači dobit će detaljnije ocjene i opise.

Na primjer, do sada je igra mogla dobiti pristojnu ocjenu na temelju toga kako je „ugodna za igranje“ za većinu igrača, no što ako je grafika loša? Nekima smeta loša grafika, dok je drugima pak najbitnija igrivost, a grafika im je na drugome mjestu.

Uglavnom, do sada je bilo teško zadovoljiti sve ukuse, a ove nove značajke trebale bi pomoći igračima da odaberu ono što je najbolje za njih. Ocjene za grafiku, igrivost i kontrole pojavit će se na istoj stranici gdje je smještena i cjelokupna kategorizacija zvjezdicama. Ikonice su u obliku kruga i ispod svake piše element koji se ocjenjuje.

Inače, ova značajka se ne pojavljuje za sve korisnike, tako da Google vjerojatno testira ovu novu promjenu. Možda svi ti novi elementi za ocjenjivanje igara i ne budu na kraju odobreni od strane Google, no nama se čini kao odličan potez.