Sučelje na dodir u Tesla Model 3 u listi najgorih dizajnerskih trendova

Sučelje na dodir u Tesla Model 3 u listi najgorih dizajnerskih trendova

Elon Musk osvojio je svijet Tesla automobilima jer potvrdili su da fosilna goriva ne moraju još dugo biti realnost, da postoji sjajna alernativa. Nažalost, čini se da je u svojim ambicijama osnivač kompanije također izgubio istinski doticaj s realnosti. Jer, najavljivao je velike stvari i propustio ih napraviti s Tesla Model 3 - i to u ozbiljnoj i zabrinjavajućoj mjeri.

Naime, kao što se zna, prvo su kompaniju potresali problemi vezani uz nemogućnost poštivanja zadanih rokova, zbog čega kupci nisu na vrijeme dobili svoje unaprijed naručene automobile. Neki pak još uvijek čekaju jer proizvodni lanac nije ni blizu toliko efikasan koliko se tvrdilo kroz marketinšku kampanju.

Prisjetimo se, Elon Musk je 2017. najavio da će biti proizvedeno 20.000 luksuznih Model 3 kroz posljednji kvartal te godine, ali "dogurao" je do brojke od 2425, zbog čega se Musku počelo predbacivati da boluje od "Jobsova sindrom", ponajprije jer nije svjestan realnosti oko sebe.

A sad kad su svi ti problemi nekako zaboravljeni, ili ih se teško i rijetko spominje, pojavili su se novi i konkretniji. Sučelje koje imaju Tesla Model 3 električni automobili našlo se na udaru kritika Edmundsova stručnjaka Marka Takahashija, koji primjećuje da drugi proizvođači prate trend, odnosno, Teslu.

Takahashi navodi da je besmisleno imati sve mogućnosti automobila na touch ekranu jer to onemogućava brzo pristupanje osnovnim funkcijama vozila, što narušava kompletno iskustvo vožnje. Istovremeno, u smjeru takve kompliciranosti kroz oglašavanje jednostavnosti, idu i Lexus, BMW, Genesis te Honda.

Tako nešto proizvođačima olakšava zaokret prema softveru, koji se potom lakše nadopunjava i nadograđuje, ali tako dobiva i više novih mogućnosti. Dakle, s te strane je razumljivo imati sve kroz touch zaslone, ali zato bi iskustvo vožnje moglo ponešto patiti. Posebno ako u "moru" opcija ne vidite onu za otvaranje prozora, klimu...