PRESTIŽNO PRIZNANJE

Samsung Knox dobio Common Criteria certifikat desetu godinu zaredom

Samsung Knox dobio Common Criteria certifikat desetu godinu zaredom

Samsung se pohvalio da je njegova pouzdana sigurnosna platforma Knox, integrirana u njegovu liniju televizora za ovu godinu, dobila Common Criteria (CC) certifikat uoči predstavljanja proizvoda.

Taj je certifikat globalno mjerodavan za procjenu sigurnosnog integriteta IT proizvoda, kojeg priznaje 31 zemalja  diljem svijeta. Ovim najnovijim, Samsung ostvaruje deset uzastopnih godina CC certifikata za Knox.

"Dok svakodnevni životi korisnika postaju još povezaniji, Samsung razumije temeljnu potrebu za privatnošću i sigurnošću osobnih informacija. S tim na umu, ponosni smo što smo postigli 10 uzastopnih godina CC certifikacije za Knox na našim televizorima, temeljenih na kontinuiranom jačanju naših sigurnosnih mjera i standarda", rekao je Yongjae Kim, izvršni potpredsjednik poslovanja vizualnih zaslona u Samsungu.

Naime, CC osigurava dosljedne i temeljite standarde procjene integriteta IT proizvoda te nastavlja poboljšavati učinkovitost evaluacije i certifikacije. S poboljšanom evaluacijom i dosljednim standardima, CC ima za cilj ojačati povjerenje u sigurnost certificiranih IT proizvoda.

Također, CC certifikat sastoji se od Protection Profile (PP) i Security Target (ST) kriterija, a Samsung Knox uspješno je zadovoljio Security Target kriterij i ispunio CC standarde.

U konačnici, CC certifikacija ističe tri ključne sigurnosne značajke Samsung Knox platforme - Tizen OS nadzor, blokiranje web stranica za phishing i poboljšanu zaštitu osobnih informacija.