TRŽIŠNI TRENDOVI

Sadržaj kao onaj na TikToku u ovoj će godini privući najviše investicija

Sadržaj kao onaj na TikToku u ovoj će godini privući najviše investicija
Depositphotos

Marketinški stručnjaci za društvene mreže ove godine planiraju udvostručiti ulaganja u videosadržaj kratke forme jer to vide kao najbolji način dopiranja do milijuna ljudi praktički preko noći.

Podatke koji to sugeriraju donosi OnlyAccounts.io i nekako idu u smjeru s trendovima kojima svjedočimo posljednjih godina, odnosno, otkako je TikTok postao toliko popularan. Njegova glavna odlika upravo jest sadržaj kratke forme i mlađe generacije, ali ne samo one, uistinu su se "navukle" na njega.

Tako nešto odlučili su kopirati i najveći, YouTube sa Shorts, a Instagram s Reels. Naravno, automatski su i oni osjetili sve prednosti takvog sadržaja pa su ga dodatno razvijali i monetizirali. Ne misle stati, priča ide dalje, jače nego ikad.

Konkretnije, OnlyAccounts.io navodi da 33 posto marketinških stručnjaka za društvene mreže (eng. social media marketers) planira kroz 2023. najveći dio novca, ili sav, uložiti u videosadržaj kratke forme kao oni kakve viđamo na TikToku.

Nije to jedino u što ove godine planiraju ulagati jer njih 11 posto odlučilo se za videosadržaj duže forme, koji svakako ima svojih prednosti jer je namijenjen ozbiljnijoj, starijoj i specijaliziranoj publici. Koja i troši najviše, ako se do nje uspije doprijeti.

U live audio chat kao što je Clubhouse ulagat će njih deset posto jer vidi to kao nešto što bi u budućnosti mogao postati istinski hit, a u virtualnu i proširenu stvarnost (VR i AR) ulagat će njih devet posto. Očito i dalje iznimno strpljivih kad se radi o toj tehnologiji o čijem se potencijalu "vječno" priča, ali nikako da se to i opravda u praksi.

Memovi su također unosni jer osam posto marketinških stručnjaka za društvene mreže u njima vidi potencijal za povrat ulaganja. A njih po sedam posto priliku vidi u intervjuima, podcastima i stručnim panelima te infografici.

Bliska budućnost će pokazati tko je najbolje investirao, a tko se možda malo previše "zaletio"...